O nouă promisiune pentru DN 73 Râşnov-Bran-Moieciu. Porţiunea care traversează Râşnovul va fi gata în 20 septembrie

O nouă
promisiune pentru DN 73 Râşnov-Bran-Moieciu. Porţiunea care traversează Râşnovul va fi gata în 20
septembrie

Drumul este în reparaţii din 2017

DN 73 aşteaptă de şapte ani să fie reparat. Acum termenul pentru finalizarea lucrărilor din Râşnov este 20 septembrie 2018. Mai este de lucru la porţiunea Bran-Moieciu, astfel că abia în 2020 drumul va fi complet reparat.

Ştiri pe aceeaşi temă

După mai multe amânări, puse pe seama ploii sau a lipsei forţei de muncă, firma care reabilitează DN 73 vine cu o nouă promisiune. Porţiunea care traversează Râşnovul va fi gata în 20 septembrie. Asta deşi în 31 iulie se promitea că lucrările vor fi încheiate în 24 august.

„Până în data de 20 septembrie, Asocierea AZVI SA - SC Straco Group SRL - Tractebel Engineering SA, şi-a luat angajamentul să termine de turnat asfaltul pe toată porţiunea de drum care traversează oraşul. Este vorba despre stratul de legătură. După această etapă, ulterior se va turna stratul final, cel de uzură”, a declarat Liviu Butnaru, primarul din Râşnov.

DN 73 Braşov-Cristian-Râşnov-Bran a devenit coşmarul şoferilor. A aşteptat şapte ani ca să primească finanţare pentru reabilitare. DN 73 este un drum turistic extrem de important care duce la Râşnov, dar şi în zona Bran-Moieciu. În weekend este traversat de 15.000 maşini pe zi.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat încă din bugetul din 2016, suma de 111,26 de milioane de lei pentru reabilitarea DN 73 Braşov-Piteşti. Banii trebuiau folosiţi pentru reabilitarea porţiunii de drum care traversează Braşovul. Lucrările au fost amânate până în 2017, când s-au făcut primele intervenţii. Abia anul acesta au început lucrările la Râşnov, dar au înaintat cu viteza mecului. Reparaţiile sunt executate de asocierea de firme AZVI SA - STRACO GRUP SRL - PIOMAR Development – Tractebel.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: