O nouă staţiune de schi în Braşov. Un proiect ambiţios în Munţii Cailor. Sperăm că nu la Paştele Cailor

O nouă staţiune de schi în Braşov. Un proiect ambiţios în Munţii
Cailor. Sperăm că nu la Paştele Cailor

Staţiunea ar urma să se construiască în zona Paltinu.

Primăria din Săcele vrea să se asocieze cu edilii din Braşov pentru realizarea unui proiect ce prevede ridicarea de la zero a unei staţiuni de schi, de la pârtii şi până la hoteluri şi pensiuni. Deocamdată se caută surse de finanţare şi se speră la obţinerea de fonduri europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întreg domeniu schiabil al staţiunii se va întinde pe o suprafaţă de 420 de hectare. Potrivit planului primăriei, aici vor fi construie 22 de pârtii, pe măsura schiorilor profesionişti, dar şi a celor neiniţiaţi.

Cea mai lungă pârtie va avea 7.200 de metri şi cea mai scurtă 700. Accesul la pârtii se va face cu ajutorul a 21 de instalaţii pe cablu, teleschi şi telescaun, cu o capacitate de 16.000 de schiori pe oră. În plus, în zonă va fi constuit un lac de acumulare artificial.

Patinoar de vară

Staţiunea nu va funcţiona, însă, doar pe timp de iarnă. Municipalitatea se gândeşte cum să facă să asigure agrementul în zonă şi în sezonul estival.

Astfel, o sanie pe şine va fi funcţională şi iarna şi vara, iar în perimetrul staţiunii va fi contruit şi un „prac aventura", de tipul celui din cartierul Noua, dar şi o piscină şi terenuri de tenis.

Supriza va fi, însă, constuirea patinoarului ecologic, funcţional în toate sezoanele, pe bază de microsfere de sticlă şi silicon.

În zonă va fi dezvoltat sectorul horeca, fiind constuite mai multe hoteluri şi pensiuni. Primăria Braşov a evaluat realizarea a peste 5.000 de locuri de cazare, a peste 1000 de locuri de parcare şi înfiinţarea de restaurante şi magazine.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: