O nouă promisiune: Construcţia pistei Aeroportului începe săptămâna viitoare

O nouă promisiune: Construcţia pistei
Aeroportului începe săptămâna viitoare

Aeroportul Braşov este încă doar un proiect pe hârtie. FOTOaeroportbrasov.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat, ieri, că în sfârşit vor începe lucrările la Aeroportul care este aşteptat de mai bine de zece ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pista are o lungime de 2.850 de metri şi o lăţime de 45 de metri. Termenul de realizarea a lucrării este de 12 luni. Licitaţia a fost câştigată de firma Vectra.

„Am avut o discuţie în timpul acestei săptămâni cu proprietarul companiei care a câştigat licitaţia pentru construcţia acestei piste, iar firma este pregătită să demareze lucrările, doar că e nevoie să vină vremea bună. Avem deja toate avizele“, a spus Căncescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean a spus că în curând va fi demarată şi licitaţia pentru construcţia terminalului. Câncescu spune că sunt deja şapte investitori interesaţi. Investiţia la aeroport se ridică la 60 de milioane de euro. Firmele sunt din zona Orientului Mijlociu, Germania, Italia, Statele Unite ale Americii şi posibil Franţa sau China.

Aeroportul va aduce mult mai mulţi turişti la Braşov, oraşul de sub Tâmpa fiins pe locul al doilea la nivel naţional ca număr de vizitatori după Bucureşti. Studiile arată că Braşovul ar putea atrage 20% dintre turiştii care aterizează la Otopeni. Aeroportul se va întinde pe 209 hectare, iar terminalul va avea 10.000 de metri pătraţi. În mod direct, aeroportul va crea în jur de 4.000 de locuri de muncă. Se estimează că alte 6.000 de locuri de muncă vor fi create la companiile care îl vor deservi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările