O nouă listă a ruşinii pe site-ul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate

O nouă listă a ruşinii pe site-ul Casei
Judeţene de Asigurări de Sănătate

Mii de braşoveni au apărut pe liste deşi nu aveau datorii la sănătate. FOTOArhivă.

Deşi a fost amendată în trecut insituţia perseverează. A publicat o nouă listă cu 1.687 de datornici cu tot cu adresă.

De data aceasta lista nu a mai fost postată pe pagina principal ci la secţiunea Forum, subsec­ţiunea „Anunţuri collective“ – „decizii de impunere şi titluri executorii”, din dreapta paginii principale. 1.687 de oameni sunt scoşi datori la sănătate. Din experienţele de anii trecuţi nu toţi oamenii aveau şi datorii. În peste 50% dintre cazuri a fost vorba despre greşeli de raportare a datelor. De data aceasta sunt publicate numele complete ale oamenilor, adresele, dar nu şi suma datorată.

Oamenii care s-au simţit nedreptăţiţi au contesta deciziile de impunere in instanţă. În total, la cele trei instanţe locale, Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel Braşov, se află pe rol aproape 1.500 de procese deschise de către braşovenii scoşi datori la sănătate. „În aproximativ 90% din cazuri motivul pentru care au fost admise contestaţiile/acţiunile în anulare a fost faptul că instanţele de judecată au considerat ilegală comunicarea deciziilor de impunere emise prin publicitate pe pagina de internet a instituţiei", a menţionat conducerea CASJ. Cu toate acestea ieri a fost pusă pe site o nouă listă a ruşinii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: