O localitate din Braşov aflată în carantină a ajuns de la 12,65 la zero rată de infectare. Ce au hotărât autorităţile

O localitate din Braşov aflată în carantină a ajuns de la 12,65 la zero rată de infectare. Ce au hotărât autorităţile

Localitatea din judeţul Braşov va ieşi din carantină  FOTO Arhiva Adevărul

Sâmbăta de Sus este o localitate din judeţul Braşov în care s-a instituit carantina pe 17 noiembrie. După 14 zile de restricţii, localitatea a ajuns la zero cazuri de COVID-19. În aceste condiţii, autorităţile locale au luat noi decizii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Localitatea Sâmbăta de Sus a intrat în carantină pe 17 noiembrie, pentru că rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 era de 12,65 la mia de locuitori.
 
„Având în vedere faptul că în unitatea administrativ-teritorială Sâmbăta de Sus rata de incidenţă cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 este 0.00, începând cu data de 01.12.2020, ora 0:00 încetează aplicabilitatea măsurii de carantinare zonală“, se arată în hotărârea adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Braşov, scrie Digi24.
 
Potrivit CJSU Braşov, în localitate se vor aplica în continuare prevederile H.G. nr. 967/2020, privind prelungirea stării de alertă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările