O cununie religioasă costă la Braşov între 200 şi 300 de lei, pe lângă taxa oficială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare Biserică îşi stabileşte propriile taxe de cununie, iar banii trebuie să fie folosiţi pentru înreţinerea lăcaşului de cult. Este drept că nu la toate bisericile se taie chitanţă, dar nici enoriaşii nu o cer.

O cununie la Braşov costă oficial între 100 şi 200 de lei, dar naşul mai scoate din buzunar şi alţi bani la finalul slujbei. În general preoţii nu cer anumite sume peste taxa oficială, totul depinde de cât vrea naşul să dea. „Am cununat la Biserica Sfântu Gheorghe. Mirii au plătit o taxă şi li s-a dat chitanţă. După cununie eu am dat încă 200 de lei, că aşa am vrut şi nu am cerut chitanţă. Aşa se face de când lumea, nu mi s-a părut ieşit din comun“, spune Alexandru Tudor.

„Noi ne-am căsătorit la Catedrală şi am plătit 200 de lei pentru care am primit chitanţă. După slujbă a mai dat şi naşul încă pe atât“, spune Adina Roman.

Şi la Bisericile din cartiere sumele sunt tot în jurul la 150-200 de lei. „Noi am cununat în Triaj. Ştiam dinainte că trebuie să dai o sumă la preot şi jumătate din această sumă la cantor. Am dat 300 de lei. Nu am primit chitanţă“, spune Rareş Turcu.

Aceeaşi sumă, 300 de lei a dat-o şi Bogdan Surdu la Biserica din Răcădău. „Aşa este la noi. După slujbă am mers în calitate de naş la preot şi am dat banii. Nu mi s-au cerut în faţă, dar ştiam că aşa de face“.

La Biserica de la Micşunica şi la Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavril, naşul să în jur de 200 de lei. La fel şi la Biserica de Lemn din Centrul Civic. Preoţii spun că banii sunt folosiţi pentru lăcaşul de cult, iar gestul oamenilor reprezintă o donaţie pentru biserică.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite