Număr record de doze de vaccin administrate vineri la Braşov şi cozi la vaccinare

Număr record de doze de vaccin administrate vineri la Braşov şi cozi la vaccinare

Tot mai mulţi braşoveni merg în aceste zile la vaccinare FOTO digi24

După ce Braşovul a înregistrat recorduri nedorite în ce priveşte numărul de infectări şi de decese, tot mai mulţi locuitori fac cozi la centrele de vaccinare

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce s-au înregistrat în ultima vreme recorduri nedorite, între care o zi cu 15 morţi de COVID-19, locuitorii oraşului care nu erau vaccinaţi au venit în număr mai mare să-şi administreze prima doză. A crescut şi numărul celor care au ales să beneficieze şi de a treia doză, astfel că a fost nevoie chiar de redeschiderea centrelor care au funcţionat în primăvară şi în prima parte a verii. 
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a informat că numărul de doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate până în data de 22 octombrie 2021, inclusiv, este de 377.230 (cu 3.949 mai multe faţă de ziua anterioară). 
 
Din totalul dozelor administrate, 159.669 reprezintă doza 2 (+ 332 faţă de ziua anterioară), iar 20.646 reprezintă doza 3 (1.029 în plus faţă de joi). Din totalul de 377.230 doze, 27.059 doze au fost administrate cu vaccin Johnson & Johnson (la care 1 doză înseamnă vaccinare completă).
 
Astfel, vineri a fost stabilit un record de 3.949 doze administrate, fapt care nu a mai fost înregistrat din luna aprilie, când România era încă fruntaşă la vaccinare.
 
Mai mult, pentru că luni este Ziua Forţelor Armate, Spitalul Militar a decis să organizeze un maraton de vaccinare de luni dimineaţa, de la ora 8:00, până marţi seara, la ora 20:00. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările