Noul RMN de la Spitalul Judeţean va funcţiona de la 1 mai

Noul RMN de la Spitalul Judeţean va funcţiona de la 1 mai

Aparatul a fost transportat cu ajutorul unei macarale

Vechiul aparat de rezonaţă magnetică de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă avea 15 ani şi era depăşit. Noul aparat care îl va înlocui costă un milion de euro şi este de ultimă generaţie.

Aparatul a fost adus la spital din 23 de martie, dar nu a putut fi folosit pentru investigaţii din cauza unei defecţiuni. „A fost instalat, dar s-a constatat o defecţiune, probabil la transport. O piesă pierdea heliu. Au fost contactaţi cei de la firma din SUA, care a trimis noul dispozitiv ce a fost şi remontat. Vor începe început simulările şi dacă totul va fi în regulă, de la 1 mai va intra în funcţiune”, a explicat Marius Leonte, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, citat de bzb.ro.

Noul RMN a costat un milion de euro şi este ultimă generaţie. Cânteşte 10 tone şi a fost transportat în spital bucată cu bucată. În total 36 de piese. S-a folosit o macara de mari dimensiuni pentru operaţiunea de transport. De asemenea, odată cu sosirea acestui RMN va exista o bază de date cu testele făcute care va putea fi accesată de la orice spital din lume. Astfel, dacă medicii au vreun dubiu pot cere opinia colegilor din alte ţări sau din România. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: