Nicuşor Dan, liderul USR: „După alegerile locale, am avut 5.000 de cereri de înscriere. Jumătate au fost refuzate“

Nicuşor
Dan, liderul USR: „După alegerile locale, am avut 5.000 de cereri de înscriere. Jumătate au fost refuzate“

Nicuşor Dan alături de Erwin Albu la Braşov. FOTO Simona Suciu

Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), a fost prezent miercuri, 10 august, la Braşov, unde a anunţat fuziunea cu Uniunea pentru Codlea şi a prezentat ţintele formaţiunii politice la alegerile parlamentare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uniunea Salvaţi România vrea să se extindă la nivel naţional şi să aibă filiale în toate oraşele reşedinţă de judeţ. Nicuşor Dan spune că traseiştii nu au loc în USR.

„Uniunea Salvaţi România a fost înscrisă acum două săptămâni în registrul partidelor politice. Acum batem ţara oraş cu oraş şi ne dorim ca în perioada 1-15 septembrie să avem deja filiale la nivel local. Dorim ca până la alegerile parlamentare să avem filiale cel puţin în toate oraşele reşedinţă de judeţ. Ţelul nostru este să obţinem un scor de 10% la alegerile din toamnă. După alegerile locale, am avut 5.000 de cereri de înscriere venite din toată ţara. Jumătate dintre persoane au fost refuzate deoarece nu corespundeau cerinţelor partidului. Vrem oameni noi care au un CV care să îi reprezinte. În niciun caz nu vom accepta traseişti. La Braşov, s-a făcut un prim pas pentru o filială prin fuziunea între USR şi Uniunea pentru Codlea. Momentan pe plan local sunt grupuri de lucru. Până în 15 septembrie însă se vor constitui şi filialele. Acestea vor avea autonomie deplină deoarece nu ne dorim să construim un partid de sus în jos, în care deciziile să vină de la centru“, a spus Nicuşor Dan.

Erwin Albu, liderul Uniunii pentru Codlea, poate fi luat în calcul ca viitor preşedinte al filialei judeţene a USR. „Eu, personal, mă pun la dispoziţia acestui proiect numit USR, în care cred. Deocamdată, n-au fost desemnaţi candidaţii. Personal, nu exclud o candidatură a mea pentru filiala de la Braşov, dar rămâne de văzut ce vor dori şi ceilalţi membri atunci când vor fi alegerile“, a spus Erwin Albu, liderul Uniunii pentru Codlea.

10% la alegerile parlamentare şi fără alianţe cu alte partide

Nicuşor Dan a mai declarat la Braşov că vrea ca USR să obţină 10% la scrutinul din toamnă. „Vrem să obţinem un scor de cel puţin 10% la alegerile parlamentare din toamnă şi sperăm ca de mandatele noastre să depindă formarea guvernului, fără a face alianţe cu alte partide. Ne dorim să ţinem legătura direct cu primul ministru pe care noi îl vom susţine. Avem un program tehnocrat, deoarece considerăm că sunt restanţe pe care societatea le resimte. Sunt probleme în ceea ce priveşte legea electorală. Pragurile impuse, numărul mare de semnături, nu fac loc noilor veniţi în politică. Ne dorim o administraţie publică eficientă, fără corupţie şi transparentă, nu una la nivelul anilor, 1920 cum este acum. Ne dorim ca omul care are nevoie de un act să facă un singur drum sau să-l poată obţine online. Este nevoie de o transparenţă în ceea ce priveşte cheltuirea banului public şi reformarea sistemului de achiziţii publice, care este clar că nu funcţionează. Acum, din 150 de miliarde euro cheltuiţi pe investiţii, 30% se fură. Ne dorim un portal al instanţelor unde să se regăsească toate hotărârile judecătoreşti. De asemenea, ne dorim depolitizarea administraţiei publice şi a sistemului de învăţământ“, a mai spus Nicuşor Dan. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: