Nepoata unui luptător anticomunist din Munţii Făgăraşului are nevoie de ajutorul semenilor

Nepoata unui luptător anticomunist din Munţii Făgăraşului are nevoie de ajutorul semenilor

Nepoata lui Gheorghe Arsu are nevoie de ajutorul nostru FOTO arhiva personală

Claudia Grigore Arsu, nepoata lui Gheorghe Arsu, cel despre care Ion Gavrilă Ogoranu vorbea atât de frumos, a fost lovită de o boală nemiloasă şi are nevoie de ajutorul nostru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Claudia Grigore-Arsu este nepoata lui Gheorghe Arsu, unul din partizanii care au luptat ani de zile în Munţii Făgăraşului împotriva regimului comunist. 

De altfel, poveştile bunicului au marcat cariera artistică a nepoatei, o persoană extrem de activă, plină de viaţă, harnică, activă tot timpul. Cea mai mare pasiune a Claudiei este pictura, iar timpul liber şi-l dedica în mare parte acestei activităţi. 

Tablourile ei suprind freamătul vesel al naturii şi viaţa plină de culoare a satului făgărăşean, dar şi durerea răzbătând din memoria încă vie a temniţelor comuniste. Pentru că acolo şi-a lăsat tinereţile şi bunicul său, cel care i-a fost exemplu de moralitate încă din copilărie. 
 
Viaţa era frumoasă pentru Claudia, însă anul 2021 a început cu o suferinţă cumplită. După numeroase investigaţii medicale, ea a primit un verdict nemilos. Diagnosticul pus de medici este polineuropatie motorie toxică, cu suspiciune SLA. 

Aceasta este o boală care avansează cu o viteză incredibilă, iar Claudia are dureri cumplite. Şi mai grav este faptul că paralizia i-a cuprins atât mâinile, cât şi picioarele, astfel că nu se poate deplasa şi nu poate face nimic singură. Îşi doreşte atât de mult să picteze, însă nu mai este posibil în acest moment. La o vârstă nedrept de tânără, orizontul vieţii sale se închide brusc. 
 
Şi, totuşi, medicii spun că există şanse ca tânăra să îşi revină. Tratamentul cu celule stem, pe care l-ar putea urma în Statele Unite ori în Thailanda, i-ar putea reda Claudiei dreptul la o viaţă normală. Costurile acestor tratamente se ridică la 35.000 euro, iar familia Grigore-Arsu chiar nu dispune de aceşti bani. 

Ea îşi doreşte doar să poată munci, să poată picta şi să ne revedem, în fiecare an, în iulie, la Sâmbăta de Sus, acolo unde sunt comemoraţi cei care au luptat şi s-au sacrificat în Rezistenţa armată anticomunistă din Munţii Făgăraşului şi unde numele bunicului ei se află săpat în marmura crucii memoriale.
 
Contribuţiile pot fi depuse în contul IBAN RO06 RZBR 0000 0600 2254 4637, deschis la Raiffaisen Bank, cod BIC RZBRROBU, pe numele GRIGORE ARSU CĂTĂLIN. Pentru orice alt mod de susţinere a cauzei Claudiei Grigore-Arsu, puteţi obţine informaţii la Tel. 0786830002 sau pe e-mail: diapictor2@gmail.com.
 
Mai puteţi citi şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările