Muzeu al Cavalerilor Teutoni la Cetatea Fedioara

Muzeu al
Cavalerilor Teutoni la Cetatea Fedioara

Cetatea Feldioara va reintra în circuitul turistic.FOTOArhivă.

Muzeul ar urma să fie deschis în 2015 când se vor finaliza şi lucrările de reabilitare la cea mai veche fortificaţie din judeţul Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cetatea teutonilor cum mai este numită cetatea din Feldioara este cea mai veche fortificaţie din Ţara Bârsei fiind atestată documentar de la 1225. Ajunsă ruină, ea va fi acum reabilitată de o firmă specializată în restaurarea monumentelor istorice.

Deja au fost făcute săpăturile arheologice, iar acum se lucrează la ziduri. Lucrările sunt programate să se desfăşoare pe parcursul a trei ani. Din 2015, autorităţile vor să reintroducă monumentul în circuitul turistic. Valoarea totală a proiectului este de 15 milioane de lei, bani de la Consiliul Judeţean. Licitaţia pentru renovarea cetăţii a fost câştigată de o firmă din Satu Mare. Compania Euras, este membră a Uniunii Naţionale a Restauratorilor de Monumente Istorice din anul 1997 şi este autorizată de către Ministerul Culturii şi Cultelor pentru execuţia lucrărilor de restaurare a monumentelor istorice.

În perioada ei de glorie, cetatea medievală de la Feldioara avea ziduri puternice, fiind cea mai importantă fortificaţie ridicată de teutoni în Transilvania, dar acum, monumentul este o ruină. Din ea s-au mai păstrat doar turnul din Nord-Vest, fântâna din mijloc, care este acum astupată, temelia de piatră a capelei, precum şi o bună parte din pivniţă. Cel mai probabil, lucrările vor începe în această primăvară. Cetatea a fost construită, în secolul al XIII-lea de cavalerii teutoni înainte ca acestea să se retragă din Ţara Bârsei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: