Mutare surpriză în procesul lui Sorin Blejnar. Procurorul a cerut întoarcerea dosarului la DIICOT

Mutare surpriză în
procesul lui Sorin Blejnar. Procurorul a cerut întoarcerea dosarului la DIICOT

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată anul trecut. FOTOArhivă.

Fostul şef al ANAF a fost trimis în judecată pentru o evaziune fiscală de 22 de milioane de lei. După ce chiar el a cerut refacerea urmăririi penale, acum şi procurorul de caz este de părere că rechizitoriul nu este suficient de clar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sorin Blejnar a spus anul trecut că nu este clar de ce este acuzat şi a cerut întoarcerea dosarului la DIICOT. Magistraţii Tribunalului Braşov i-au dat dreptate, dar procurorii au făcut recurs. Judecătorii de la Curtea de Apel au decis că procesul poate continua. Acum chiar procurorul de caz a cerut clarificarea rechizitoriului.

„Procurorul de caz a solicitat la termenul de joi, DIICOT-ului, adică propriei instituţii, să clarifice rechizitoriul ceea ce am spus noi acum un an de zile. Am spus că este neclar şi faptele pentru care suntem acuzaţi nu sunt clare. Alte lucruri nu comentez“, a spus Sorin Blejnar, la ieşirea din sala de judecată, citat de Agerpres.
 

Blejnar este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional şi complicitate la evaziune fiscală. „În fapt, se reţine cã, în perioada martie - iulie 2010, inculpaţii Morcov Cecilian, Kelemen Andrei, Sztufliak Peter, Monea Claudiu, Ciobanu Dorel şi Cuccina Salvatore au constituit un grup infracţional organizat, cu legături transfrontaliere, la care au aderat alte 20 de persoane, cetăţeni români, italieni şi maghiari, specializat în activităţi de evaziune fiscală cu produse energetice, respectiv combustibili", se arată într-un comunicat al procurorilor DIICOT.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: