Monedele romane descoperite pe Drumul Poienii vor fi expuse la Muzeul Naţional de Istorie

Monedele romane descoperite pe Drumul Poienii vor fi expuse la Muzeul Naţional de Istorie

Monedele pot fi admirate timp de o lună. FOTOArhivă.

Expoziţia se deschide joi şi va fi putea vizitată pe tot parcursul lunii octombrie. Monedele care vor fi expuse au fost descoperite anul trecut  de un inginer braşovean.

Tezaurul este format din 76 de monede romane de argint, din secolul IV după Hristos şi au bătute pe ele chipul Împăratului Iulian. Punga de piele în care au stat s-a dovedit un bun adăpost, pentru că bănuţii s-au păstrat foarte bine. Monedele, care se află acum în patrimoniul naţional, au o valoare istorică mare, mai ales că în zona Braşovului nu s-au mai găsit astfel de piese. Monedele reprezintă solda unui mercenar roman pentru un an, iar istoricii cred că bărbatul ar fi pierdut punga cu bani.  Micro-expoziţia va fi deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României în perioada 9 – 31 octombrie şi va putea fi vizitată de miercuri până duminică între orele 10.00 – 18.00 (în perioada 8 – 25 octombrie), respectiv 9.00 – 17.00 (26 – 31 octombrie).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările