Modificări minore după contestaţiile la Evaluarea Naţională din judeţul Braşov. Doar o lucrare a primit mai mult de o jumătate de punct

Modificări minore după contestaţiile la Evaluarea Naţională din judeţul Braşov. Doar o lucrare a primit mai mult de o jumătate de punct

Evaluarea Naţională FOTO adevărul

Notele dinaintea contestaţiilor la Evaluarea Naţională din judeţul Braşov au fost cele potrivite, dacă luăm în considerare că o singură lucrare a primit mai mult de o jumătate de punct, şi aceea având în plus 0,52 puncte

Ştiri pe aceeaşi temă

559 din cele 601 note contestate la Evaluarea Naţională – adică 93% - au fost modificate după rezolvarea contestaţiilor. Dintre acestea, 372 au fost notate cu un punctaj mai mare şi 187 au primit o notă mai mică. Alte 42 de lucrări au rămas cu npta neschimbată. Din cele 372 de lucrări care au obţinut o notă mai mare, doar 5 au obţinut mai mult de un punct, toate la Limba şi literatura română. 
 
„În urma reevaluării lucrărilor ale căror rezultate au fost contestate, au fost modificate 443 de medii finale. 302 medii au crescut şi 141 au scăzut. Doar patru medii finale au înregistrat o creştere cu 0,5 puncte şi una cu 0,52 puncte, toate celelalte rezultate modificate înregistrând diferenţe de sub jumătate de punct”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Valentin Bucur.
 
În urma soluţionării contestaţiilor procentul celor care au obţinut medii de 5,00 şi peste 5,00 în judeţul Braşov a scăzut de la 76,91 la 76,88. Media finală obţinută la examenul de Evaluare Naţională va avea o pondere de 80 de procente în calculul mediei de admitere pentru repartizarea în clasa a IX-a. Celelalte 20 de procente din media de admitere sunt reprezentate de media de absolvire a claselor V-VIII.
 
Doi elevi, unul de la Hălchiu şi unul de la Liceul Moroianu din Săcele, vor susţine examenul în sesiunea specială, deoarece au fost spitalizaţi şi au prezentat documente medicale. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările