Modernul va redeveni cinema de stat. Primăria investeşte peste 6 milioane de lei în renovarea lui

Modernul va redeveni cinema de stat. Primăria
investeşte peste 6 milioane de lei în renovarea lui

Fostul Cinema Modern va fi reabilitat de primărie

Primăria va reabilita fostul Cinema Modern şi intenţionează să amenajeze acolo două săli pentru proiecţii de film, dar şi pentru diverse spectacole.

Ştiri pe aceeaşi temă

Braşovul a avut şase cinematografe de stat, dar rând pe rând acestea au fost închise, transformată în cluburi, iar în final lăsate în paragină. Cel mai mare cinematograf, Patria a deveni sediul Filarmonii. Acum Cinema Modern, de pe Griviţei, va redeveni ce a fost odinioară. Primăria va investi 6,7 milioane de lei pentru a amenaja aici două săli de cinema una cu 114 locuri, iar alta cu 191 de locuri.  Primăria a primit autorizaţie de construcţie, iar termenul de finalizare a lucrărilor este 2018.

„Sper să demarăm cât mai repede lucrările pentru a crea un nou centru de interes cultural în municipiul Braşov. Vor fi lucrări de mare anvergură, care vizează transformarea fostului cinematograf într-un centru multicultural, cu săli pentru spectacole şi difuzare de film”, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas, citat de bzb.ro

Şi cinema Astra a fost preluat de primăria care vrea să facă aici tot o sală de spectacole. Cinema Popular, Arta sau Astra sunt închiriate unor firme private, dar nu mai au demult destinaţia de cinematograf.

Cinematografie cu tradiţie la Braşov

Se spune că Braşovul a fost primul oraş din Transilvania în care a fost difuzat primul film. La scurt timp de la prima proiecţie cinematografică mondială din 1895, de la Paris, braşovenii au avut privilegiul de a vedea peliculele lui Lumiere. Potrivit documentelor vechi, prima proiecţie de film de la Braşov a avut loc în în 5 decembrie 1896, la Vila Kertsch. Aici aveau loc evenimentele culturale ale vremii. Din păcate, clădirea a fost grav avariată la bombardamentul american din 1944, din ziua de Paşti, iar în 1970 a fost demolată în totalitate, în locul ei construindu-se clădirea Modarom.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: