Miracolele făcute în organismul uman de ardeiul iute. Substanţa cu proprietăţi de panaceu pe care o conţine leguma

Miracolele făcute în organismul uman de ardeiul iute. Substanţa cu proprietăţi de panaceu pe
care o conţine leguma

Ardeiul iute este un adevărat medicament natural. FOTOArhivă.

Ardeiul iute este un antiinflamator natural, întăreşte imunitatea, previne cancerul, dar ajută şi la slăbit şi la o viaţă sexuală mai intensă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ardeiul iute conţine o substanţă miraculoasă care îl face să fie un adevărat medicament natural. „Ardeiul iute conţine capsaicină, o substanţă responsabilă şi de pişcăciunea ardeiului. Această substanţă este un adevărat aninflamator natural şi ajută mult în tratarea artritei ca supliment natural. Tot datorită capsaicinei, ardeiul iute ameliorează şi durerile la nivelul articulaţiilor. Poate fi eficient şi în durerile de cap date tot de inflamaţie“, spune medicul internist Andrei Mitran.

Medicament pentru inimă

Ardeiul iute ajută întreg sistemul cardiovascular. „Ardeiul iute poate scădea nivelul colesterolului, dar şi al trigliceridelor şi de aceea este recomandat pentru a ajuta inima. Scade de asemenea tensiunea arterială şi previne diabetul, deoarece scade şi nivelul de glucoză din sânge. Dacă tot alegeţi să mâncaţi mai gras, ar fi mai bine ca mâncarea să fie iute deoarece astfel grăsimile nu elimină mai uşor din organism“, mai spune specialistul.

Ajută şi la răceală

Ardeiul iute, mai ales cel roşu, este bogat în vitamine. „Ardeiul iute are multă vitamina A şi C şi poate întări sistemul imunitar. Este foarte bun şi la răceli, mai ales dacă aveţi dureri de cap din cauza nasului înfundat sau al inflamării sinusurilor. Există chiar picături de nas naturale pe bază de ardei iute care ajută mult în cazul răcelilor comune care apar des în perioada de toamnă“, mai spune medicul.

Aliat impotriva cancerului

Deşi s-a spus ani la rând că ardeiul iute dă probleme de stomac, toate studiile medicale din ultimii ani au infirmat acest lucru. „Ardeiul iute nu dă ulcer sau gastrită, din contră. Distruge mai multe tipuri de bacterii care pot duce la boli de stomac şi intestine. Este dovedit că ajută la menţinerea sănătăţii prostatei. Acum, dacă aveţi ulcer nu vă apucaţi să mâncaţi ardei iute pentru că poate da dureri sau arsuri. Trataţi mai întâi afecţiunea şi când stomacul este sănătos puteţi mâncare şi ardei iute“, mai spune specialistul.

Perfect în diete şi un bun afrodisiac

Ardeiul iute este recomandat în diete şi creşte şi apetitul sexual. „Ardeiul iute ajută mult în diete deoarece accelerează arderile şi atunci nu se depune chiar tot ce mâncaţi. Ajută la eliminarea mai rapidă a grăsimilor  din organism. Tot datorită capsaicinei se spune că ardeiul iute este un bun afrodisiac deoarece interferează cu terminaţiile nervoase şi ajută la eliberarea de endorfine, substanţele responsabile pentru starea de fericire şi plăcere“, mai spune medicul.

Citeşte şi:

Topul celor mai nocive alimente de pe piaţă. Care sunt bombele calorice pe care le consumăm în mod frecvent

Care sunt cele mai periculoase E-uri întâlnite în magazinele din România. Cât rău ne poate face Aspartamul şi în ce băuturi îl găsim

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările