Milionarii Braşovului sunt pasionaţi de sporturi extreme şi maşini scumpe

Milionarii Braşovului sunt pasionaţi de
sporturi extreme şi maşini scumpe

Marcel Butuza este pasional de sporturi extreme. FOTOArhivă.

Cel mai bogat braşovean, Marcel Butuza, iubeşte adrenalina şi a participat de trei ori la raliul Dakar. Butuza este patronul firmei Vectra compania care se ocupă cu deszăpezirea oraşului şi a câştigat licitaţia şi pentru pista aeroportului. Ioan Neculaie, patronul Roman SA şi al FC Braşov iubeşte maşinile scumpe şi are o colecţie de lux.

Cunoscut drept „prinţul asfaltului, în Braşov, Butuza are afaceri în construcţii, transporturi, logistică şi imobiliare.  Pe cât este de bogat, pe atât este de cheltuitor Marcel Butuza. Investeşte zeci de mii de euro în pasiunea sa pentru sporturi cu motor.

Omul de afaceri, originar din Zărneşti, este un împătimit al unui sport mai puţin accesibil românilor de rând: enduro-cross. Adrenalină, viteză, curaj, teren accidentat şi multe emoţii, toate îl atrag pe Marcel Butuza. Această pasiune o are încă dinainte de a face bani din construcţii şi imobiliare. Până acum a participat cu echipa sa, Vectra Racing Team Zărneşti, la trei ediţii ale celei mai grele competiţii de enduro din lume, Raliul Dakar (2007, 2009 şi 2011).

 Dacă în 2007 şi 2009 Marcel Butuza a fost nevoit să abandoneze din cauza unor probleme tehnice, omul de afaceri braşovean a terminat pe locul 56, la clasa moto, ediţia din 2011 a Raliului Dakar, care s-a desfăşurat în America de Sud. Marcel Butuza deţine şi un circuit de enduro la Zărneşti unde se desfăşoară diferite competiţii locale şi naţionale, dar şi antrenamente.

Neculaie iubeşte maşinile scumpe şi femeile frumoase

Patronul „stegarilor" a strâns o impresionantă colecţie de bolizi în garajele sale. Printre maşinile sale de lux se află un Dodge Viper (100.000 de euro), un Mercedes G Klasse (140.000), un Porsche Cayenne (120.000) şi un Volkswagen Touareg (65.000) şi un elicopter EC 120, în valoare de 1.200.000 de euro. Ultima aghiziţie a fost un Range Rover, seria Ultimate, e prima maşină de acest fel ajunsă în România, iar omul de afaceri braşovean a plătit pe ea 200.000 de Euro. Ioan Neculaie este divorţat şi are un băiat. Este cunoscut însă ca un adevărat Don  Juan. Presa a scris de-a lungul vremii că Neculaie a avut idile, printre altele, şi cu Ana Maria Prodan, Ramona Gabor, Rocsana Marcu sau Bianca Drăguşanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: