Mielul nu prea mai are căutare. Un singur kilogram costă dublu faţă de pui sau chiar porc

Mielul nu prea mai are căutare. Un
singur kilogram costă dublu faţă de pui sau chiar porc

Mielul se vinde pe bucăţi la Braşov. FOTOArhivă.

Pieţele din Braşov s-au umplut de miei, dar cererea nu mai este la fel de mare ca anul trecut. Mulţi braşoveni nu vor să dea între 150 şi 200 de lei pentru un miel.

Ştiri pe aceeaşi temă

Carnea de miel se vinde cu 24-25 de lei kilogramul în pieţele din Braşov. Vânzările nu sunt însă mari, iar producătorii fac compromisuri. Au decis să vândă câteva o jumătate sau  un sfert de miel pentru a nu rămâne cu marfa. „Nu mai este vânzare ca în alţi ani când oamenii cumpărau un miel întreg. Amul acesta mieii sunt mai mici, deci şi cheltuiala e mai mică, dar oamenii tot nu cumpără. Am tranşat mai mulţi miei şi îi vindem pe bucăţi ca să nu rămânem cu marfa“, a spus Ioan Ţeposu, din Bran.Mieii se găsesc în toate pieţele din Braşov, cele mai multe tarabe, 84 la număr fiind în Piaţa Dacia.

Unii dintre cumpărători au renunţat compelt la miel. Puiul este la jumătate de preţ şi marile magazine au ieftinit în aceste zile carnea de porc. Un kilogram de pulpă de porc poate fi cumpărat cu 13-14 lei. „Nu mai luăm miel, pentru că este destul de scump şi copiii nu mănâncă. Chiar dacă este o tradiţie, facem drob şi ouă şi preferăm o friptură de pui“, a spus Felicia Ionescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: