Micile gesturi care ne trădează personalitatea. Cum ne poate da de gol râsul şi cum ştim că avem în faţă o persoană arogantă

Micile gesturi care ne trădează personalitatea. Cum ne poate da de gol râsul
şi cum ştim că avem în faţă o persoană arogantă

Gesturile pe care le facem atunci când discutăm cu cineva ne trădează personalitatea. FOTO Shutterstock.

Limbajul corpului şi gesturile involuntare pe care nu le putem controla ne trădează personalitatea. Dacă ştim să le interpretăm, atunci ne vom putea da seama ce fel de oameni ne înconjoară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poziţia corpului atunci când suntem într-un dialog poate spune multe despre o persoană. „Dacă staţi de vorbă cu o persoană care preferă să stea în picioare, cum umerii drepţi şi picioarele depărtate atunci trebuie să ştiţi că acea persoană este arogantă şi are tendinţa să vă domine. Dacă şi mâinile sunt aşezate în sold atunci tendinţa este clară. Este vorba despre o persoană care se crede superioară. Dacă din contră interlocutorul este relaxat, stă jos fără a face alte gesturi atunci este vorba despre o persoană deschisă, dar stăpână pe sine“, spune psihologul Ana Maria Ruşizan.

Privirea şi gesturile pe care le facem cu mâinile ne pot da şi ele de gol. „O persoană care nu te priveşte în ochi, se uită în sus sau în jos în timpul unei discuţii este fie o persoană timidă, care nu are încredere în sine, fie o persoană care vrea să te mintă. Persoanele care te fixează cu privirea încearcă să te intimideze. Cei care se uită la noi pe sub sprâncene sau peste ochelari sunt persoane arogante care se cred superioare sau din contră persoane care nu vor să stea de vorbă cu tine, nu sunt interesate de ce ai de spus, dar nu au încotro. De asemenea dacă persoana cu care staţi de vorbă îşi freacă mâinile, gesticulează des sau le ţine la spate este de asemenea timidă şi nesigură“, mai spune psihologul.

Râsul poate spune multe

Felul în care râdem ne trădează şi el personalitatea. „Un râs normal care vine natural atunci când trebuie, dar nu exagerat, arată că persoana este sinceră, vă apreciază compania şi nu se simte intimidată. Cei care râd zgomotos şi nu se mai opresc fac parte din categoria persoanelor care vor să iasă în evidenţă, să fie observate cu orice preţ. Persoanele care abia schiţează un zâmbet sunt în general nesigure şi au probleme de adaptare“, mai spune psihologul.  

Tonul vocii arată ce credem despre cel cu care vorbim

Tonul vocii ne poate arăta exact ce crede o persoană despre noi. „Dacă vorbiţi cu cineva, iar acesta vorbeşte rar, calm, dar cu o voce foarte fermă înseamnă că se crede superior. Persoanele care ţipă atunci când vor să se impună sunt persoane care au probleme de încredere şi cred că dacă urlă se vor face mai bine auzite. Persoanele care vorbeste foarte repede, turuie practic, sunt persoane timide sau care au ceva de ascuns“, mai spune Ana Maria Ruşizan. 

Pe aceeaşi temă:

Misterele creierului uman. Credem tot ceea ce ne este repetat, alegem varianta mai sigură, judecăm după ceea ce ne este arătat şi estimăm greşit

Cum să te comporţi ca să ai succes în viaţă. Specialiştii explică rolul complexului de superioritate şi cum poate graba chiar să strice treaba

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: