Medic din Braşov, atacat de urs în miez de noapte, în curtea sa. Bărbatul a povestit totul pe reţelele de socializare

Medic din Braşov, atacat de urs în miez de noapte, în curtea sa. Bărbatul a povestit totul pe reţelele de socializare

FOTO: Facebook

Un medic din Braşov a trăit coşmarul vieţii sale când a dat nas în nas cu un urs duminică, la 4 dimineaţa, în propria sa curte. Dan Grigorescu, şef secţie chirurgie plastică şi reconstructivă la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Braşov, a povestit pe pagina sa de Facebook întâmplarea, alături de mesajul: „angajez vânător cu autorizaţie «la urs». Ofer casă-masă până la recoltarea lui!”

Ştiri pe aceeaşi temă

„Angajez vânător cu autorizaţie «la urs». Ofer casă-masă până la recoltarea lui!
De ce asta?
Pentru că e inadmisibil până unde s-a ajuns! Să fiu atacat de un urs în propria mea curte, aşa nu se mai poate!
Azi-noapte, în jurul orei 4, trezit de lătrăturile furioase care nu se mai terminau ale câinelui vecinului, am avut idioata inspiraţie de a ieşi în curte pe uşa secundară. N-am făcut nici trei paşi de la scări şi am dat «nas în bot» cu un urs care cotrobăia agitat prin gunoiul «eviscerat» din tomberonul pe care îl dărâmase. Erau maxim vreo 7-8 metri între noi. Deşi am înlemnit şi amuţit brusc (pe de o parte surprins, pe de alta conform «indicaţiilor» cunoscătorilor), ursul a lăsat gunoiul şi s-a repezit înspre mine.
Ce să-i mai zic? Cîţu-Cîţu? Am avut noroc şi cu prezenţa de spirit care m-a făcut să ţâşnesc instantaneu înapoi în casă, şi cu faptul că lăsasem uşa de la intrare întredeschisă.
Să vă mai spun că, deşi aflat în spatele unei uşi metalice bine asigurate, ascultând ursul amuşinând şi mormăind de partea cealaltă a ei, îmi bătea inima cu 140 pe minut? Mie, care la trezire îl am sub 50?
Deşi am fost tentat să o fac, nu am telefonat la 112. Veţi întreba de ce. Din două motive. Cel mai important a fost acela că nu am vrut să îmi stresez copilul în toiul nopţii şi să îi creez pe viaţă vreo fobie. Celălalt este că, în această privinţă, credibilitatea ISU în faţa mea este nu zero, ci la minus infinit. Eu, cel puţin, m-am săturat de RO- ALERTELE FĂRĂ EFECT date din birou de vreun militar legat şi ăla de mâini şi de picioare.
Adică, oameni buni!
Cum ar fi sunat o astfel de «alertă»?
«ATENŢIE! În zona Bunloc, în curtea unui cetăţean, a pătruns un urs.
Evitaţi apropierea de el şi nu îl hrăniţi! Animalul se presupune că e periculos!»
Mersi de sfat! Mie nu mi-a folosit de loc, pentru că, pentru a o evita (apropierea) a trebuit să mă baricadez în casă. Şi cum adică să nu îl hrănesc, când el se hrănea singur din tomberon (N.B.: mâine e ziua colectării gunoiului, deci era aproape plin cu resturi de o săptămână!).
Iar celorlalţi cetăţeni din zonă la ce le-ar fi folosit, pentru că la ora aceea dormeau! INUTIL, deci. LA PUTEREA A DOUA!
Şi mai fain a fost să constat dimineaţă dezastrul din curte: toţi prunii şi perii aveau trunchiurile marcate de gheare, căci ursul i-a scuturat până la ultimul fruct (mâncându-le pe toate), am găsit un culcuş lângă zmeuri, "devalizaţi" de zmeura pe care ne pregătisem să o culegem azi, urme de gheare pe o folie de protecţie aflată pe teren, depozitele de compost "controlate" temeinic. Şi, maxima aroganţă a ursului, MARCAREA TERITORIULUI cu o consistentă defecaţie!
Am mai spus eu acum vreo 10 zile că o să ajungem ca urşii să ne intre în case ca să cotrobăie prin gunoiul din bucătărie, atraşi de mirosul cojilor de legume ieşind prin geamul lăsat deschis pentru aerisire.
Şi atunci, ce va fi de făcut?
Iar un RO-ALERT convenţional, cu semnificaţia «Ce să facem mai mult? Noi (ISU, Primăria, Prefectura, etc) ne-am făcut datoria, conform legii!»
Aşadar, până când îmi voi materializa decizia de a obţine eu însumi autorizaţie de vânătoare (incluzând şi posibilitatea de a avea dreptul de autoapărare cu arma în propria curte - a mea şi a membrilor familiei), nu-mi rămâne decât să revin cu propunerea din titlu.
În privinţa Primarului şi a consilierilor locali, care s-au dovedit până în prezent nu doar pasivi, dar, în mod inuman, şi indiferenţi la pericolul care ne pândeşte la tot pasul în timpul nopţii, le transmit că până nu vor declara problema urşilor din zonă ca fiind una de prioritate maximă, eu îi voi desconsidera la modul extrem.
Iar dacă cuiva din familia mea i se va întâmpla ceva din interacţiunea cu aceste animale SĂLBATICE (pe care voi, decidenţii locali, din ignoranţă şi dezinteres de-a dreptul fecal, le transformaţi, pe seama noastră, în animale semi-domestice, vă declar, deci, vouă, că nu va urma doar moarte de animal!
Ca să vă fie clar!”, a scris bărbatul pe pagina sa de Facebook. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările