Poliţistul Marian Godină explică cine are prioritate în giratoriu când se schimbă benzile şi de ce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foarte multe accidente, din fericire nu foarte grave, au loc în sensurile giratorii. Totul se întâmplă din cauză că şoferii nu au habar cine are prioritate.

 Aşa că prezentăm o părere autorizată, un poliţist care a ajuns vestit prin umorul lui şi prin povestirile sale, care au schimbat imaginea poliţistului scorţos.

Mai mult, agentul de poliţie braşovean Marian Godină îşi dezvăluie şi aversiunea faţă de o anumită culoare pentru maşini.

„Am primit zeci de mesaje cu fotografia asta, aşa că răspund, mai ales că e una dintre situaţiile des întâlnite la «Tamponări» şi nu de puţine ori, cel vinovat se consideră nevinovat iar cel nevinovat se consideră vinovat. 

image

Cel care schimbă direcţia de mers trebuie să se asigure. După cum se vede clar în poză, autoturismul portocaliu e cel care îşi schimbă direcţia, pentru a părăsi giratoriul fiind nevoit să treacă de pe banda 2 pe banda 1. Direcţia de deplasare într-un sens giratoriu este un cerc, deci de fiecare dată când ieşi din giratoriu, părăseşti cercul, adică schimbi direcţia de mers şi trebuie să te asiguri. În cazul unei tamponări, dacă nu se va încheia un formular de constatare amiabilă, conducătorul autoturismului portocaliu va fi sancţionat conform articolului 54 alin. 1 din OUG 195/02R, cu amendă de la 4 la 5 puncte amendă şi cu 3 puncte de penalizare. Cu toate astea, eu personal nu aş proceda ca şoferul autoturismului verde, deşi manevra e legală. Între noi fie vorba…nici măcar nu mi-aş cumpăra maşină verde”, a scris agentul de poliţie braşovean Marian Godin pe pagina de Facebook.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite