Marian Godină, despre conferinţa şefilor Poliţiei Române: „Mi-a fost ruşine. Te întâlneşti cu interlopi ca să negociezi pacea?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Godina FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Marian Godina FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţistul Marian Godină a făcut câteva comentarii după conferinţa de presă în care şefii Poliţiei Române au încercat să explice de ce s-au întâlnit noaptea cu oameni din clanul Duduianu.

Marian Godină a scris pe site-ul său mai multe comentarii după conferinţa de presă susţinută de secretarul de stat MAI, Bogdan Despescu, şi şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu.

„Primul a luat cuvântul domnul Despescu, persoană a cărei apariţii publice mă duce mereu cu gândul că a avut curajul să dea în judecată ministerul pentru sporul de doctorat, doctorat despre care se spune că a fost plagiat. A vorbit mai nimic, despre grija faţă de nobilii cetăţeni şi a lor sănătate. Mi-era mie jenă să ascult”, scrie Godină.

Poliţistul vorbeşte şi despre încercarea lui Despescu de a arunca vina pe magistraţii care resping anumite mandate în instanţă. „După fraza aia, mă aştept ca CSM să ia poziţie pentru apărarea prestigiului magistraţilor şi să-i explice domnului sus menţionat că mandatele se dau în nişte condiţii şi cu nişte probe.”

Despre discursul şefului Poliţiei Române, Marian Godină spune că i-a „fost ruşine” şi a lansat o serie de întrebări pe marginea spuselor acestuia.

„Ne-a explicat şi domnul Vasilescu despre grija pe care o poartă cetăţenilor şi cum s-a acţionat foarte bine pentru siguranţa noastră. Din nou mi-a fost ruşine. Despre ce siguranţă să vorbeşti când te întâlneşti cu interlopii ca să negociezi pacea??? Dar mai ales mă irită cuvântul ăsta, interlop. Cum să zici de unii că sunt interlopi dacă ăia sunt liberi? Păi dacă ştii că-s interlopi, că au clanuri, că fac infracţiuni, de ce sunt oamenii ăia liberi? Şi mai ales, de ce într-o ţară lovită de pandemie, în care zeci de familii şi-au îngropat morţii fără să-i poată vedea, şefii Poliţiei se întâlnesc cu clanurile pentru a le îmbuna?”

În concluzie, Marian Godină spune că imaginea Poliţiei este tot mai jos, iar mascaţii sunt văzuţi ca „bocitoarele la priveghi”. „Da, a fost o situaţie specială, dar dacă nu ştiai să o rezolvi, te puteai cere acasă. Deşi rezolvări erau multiple, fără circ, fără scandal şi fără întâlniri nocturne. Sau am ajuns să ne rugăm de infractori să respecte legea?”

Citeşte şi:

Imaginile publicate de Adevărul, confirmate. Cum s-a desfăşurat întâlnirea dintre şefii Poliţiei şi Clanul Duduianu

Poliţia Română renunţă la „omerta”. Despescu: Nu fugim de responsabilitate. Nu s-a negociat aplicarea legii. Vasilescu: A fost o acţiune oficială cu rezultat bun

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite