Maraton de Poezie Feminină. Vor fi prezente 34 de autoare din 10 ţări

Maraton
de Poezie Feminină. Vor fi prezente 34 de autoare din 10 ţări

Evenimentul se va desfăşura la Aula Universităţii Transilvania. FOTOArhivă.

Bienala Europeană de Poezie,  se desfăşoară în perioada 11-12 octombrie 2013 şi este ultima secvenţă a proiectului Excelenţă Culturală Academică Braşoveană, finanţat de Primăria Municipiului Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este un eveniment dedicat, la prima ediţie, poeziei feminine. Participă 34 de autoare din 10 ţări europene : Anglia, Olanda, Polonia, Ungaria, Slovenia, Serbia, Turcia, Spania, Republica Moldova şi România.

Sunt invitate autoare din toate generaţiile şi considerăm că am făcut o selecţie reprezentativă atât în ce priveşte poetele din România cât şi autoarele din străinătate.

Bienala se desfăşoară în Aula Universităţii Transilvania din Braşov şi este gândită ca un recital care se va întinde pe durata a 11 ore de la ora 14,00 în ziua de 11 octombrie 2013 până la ora 1,00, 12 octombrie.

Autoarele vor citi timp de 15 minute fiecare, poeme în limba lor maternă, publicul având asigurată traducerea textelor  care nu sunt scrise în limba română.

Proiectul Excelenţă Culturală Academică Braşoveană este un proiect cultural finanţat de către Primăria Municipiului Braşov şi cuprinde: Colocviul naţional universitar de literatură română contemporană (ediţia X, aprilie 2013), Conferinţa Internaţională de literatură comparată şi studii culturale (ediţia a doua, iunie 2013) şi Bienala Europeană de Poezie – Maratonul European de Poezie la feminin. Valoarea totală a proiectului este de aprox. 113.000 de lei, din care 56.400 lei sunt fonduri asigurate de către Primăria Municipiul Braşov. Acest ultim eveniment beneficiază de o finanţare din partea Municipalităţii de 22.560 de lei, sumă cuprinsă în totalul finanţării proiectului Excelenţă Culturală Academică Braşoveană.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: