Mai mulţi primari şi viceprimari din Harghita au fost păcăliţi de un fals procuror şi au rămas fără bani în conturi

Mai mulţi primari şi viceprimari din Harghita au fost
păcăliţi de un fals procuror şi au rămas fără bani în conturi

Escrocul a susţinut că este procuror DIICOT. FOTOArhivă.

Un infractor cu mult tupeu a reuşit să păcălească mai mulţi edili din Harghita şi să-i lase fără bani. Bărbatul susţinea că este procuror DIICOT şi are nevoie de datele de pe carduri.

Primarul şi viceprimarul din Sânmartin au fost păcăliţi de escroc. Acesta a sunat la primăriei, a spus că este procurer DIICOT şi anchetează mai multe fraude. Drept pentru care le-a cerut edililor să îi dicteze datele de pe carduri. Viceprimarul a rămas rapid fără 9000 de lei.

"El a povestit un caz că nu ştiu ce fraudă s-a comis şi au apărut anumite sume mari pe cardurile primarilor şi pe urmă deci m-am gândit mult şi mi-am dat seama că nu poate să fie un procuror adevărat", a spus Gergely Andras - primarul comunei Sânmartin, citat de Digi24.

Hoţul a reuşit să păcălească şapte edili, până când s-a descoperit că totul este o ânşelătorie. Edilii păgubiţi şi-au anunţat rapid colegii de la celelalte primării, pentru ca nimeni să nu mai cadă în plasa escrocului. Poliţiştii încearcă să îl identifice, dar ancheta nu este una uşoară. Infractorul a folosit cartele prepay al căror proprietari sunt imposibil de depistat. Poliţiştii au descoperit însă că bărbatul a făcut cumpărături on-line pe banii edililor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: