Made in Braşov, expoziţia unde arătăm de ce suntem capabili. În premieră va fi prezentată o maşină făcută din piese produse la Braşov

Made in Braşov, expoziţia unde arătăm de ce suntem capabili. În premieră va fi prezentată o maşină făcută din piese produse la Braşov

Expoziţia va fi pe terenul de sport de la Colegiul Andrei Şaguna

Made in Braşov se deschide vineri 2 septembrie şi poate fi vizitată până duminică 4 septembrie pe terenul de sport al Colegiului Naţional „Andrei Şaguna“. Intrarea este liberă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Made in Braşov este o expoziţie care se va organiza în 2-4 septembrie pe terenul din faţa Colegiul Andrei Şaguna. Organizarea expoziţiei în timpul Oktoberfest nu este întâmplătoare, mai ales că la festival vor veni mulţi oameni de afaceri din străinătate. Aici vizitatorii vor vedea tot ce se produce la Braşov, practic toate produsele care ne reprezintă oraşul în ţară şi în Europa. Expoziţia, organizată de Clubul Economic German, este menită şi să atragă atenţia asupra potenţialului economic pe care îl are Braşovul. În premieră, anul acesta va fi prezentată o maşină făcută doar din piese produse la Braşov.

„La Made in Braşov vrem să le arătăm tinerilor ce posibilităţi există la Braşov şi că viitorul în cariera lor poate fi şi acasă. Braşovul nu este doar un frumos oraş turistic este şi o cetate Hi Tech. Se produc piese de avion, de elicopter, iar industria de automotive este deja consacrată la Braşov. Vom prezenta în premieră o maşină făcută doar din piese produse la Braşov, o maşină perfect funcţională pentru arăta cât de important este aportul Braşovului la industria constructoare de maşini“, a declarat Werner Braun, preşedintele Clubului Economic German, organizatorul evenimentului.

Industria auto străină s-a mutat la Braşov

Cea mai mare fabrică din Braşov este cea a suedezilor de la Autoliv. Autoliv România produce, în principal, pentru pieţele externe, pentru clienţi ca BMW, Volkswagen, General Motors, Ford, Renault Group, PSA, Fiat sau Volvo. Şi compania Continental Automotive a demarat în acest an producţia la fabrica de la Cristian. Grupul german, care a investit 20 de milioane de euro în fabrica de 4.000 de metri pătraţi este printre cei mai mari cinci furnizori de componente pentru automobile din lume şi al doilea ca mărime din Europa. 

Compania Quin România deţine o fabrică în Ghimbav şi construieşte o nouă hală de 22 de milioane de euro. În noua locaţie se va lucra exclusiv pentru comenzile de ornamente de interior pentru industria auto. Printre clienţii pentri care lucrează braşovenii se numără Audi, Bentley, Mybach, BMW, Mercedes sau Porche.

Grupul Dräxlmaier are o fabrică la Braşov, tot de componente auto. Şi Compania Rolem contruieşte o a doua fabrică  8 – 10 milioane de euro, la Cristian. Rolem produce ornamente de lemn pentru interiorul maşinilor de lux ale brandurilor Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen sau Porsche.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: