Luna mărţişorului începe la Operă cu Bal Mascat

Luna
mărţişorului începe la Operă cu Bal Mascat

Spectacolul a mai fost montat în cadrul Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet

Spectacolul este cea mai recentă premieră a Operei Braşov, o poveste plină de intrigi şi iubire, la care sunt aşteptaţi toţi melomanii. Biletele costă 20 şi 30 de lei în funcţie de locul ocupat în sală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 3 martie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, braşovenii sunt invitaţia la capodopera lui Verdi: „Bal mascat”, cea mai recentă premieră a Operei Braşov, montată în cadrul celei de-a XV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet de anul trecut. La momentul premierei, spectacolul s-a jucat în două reprezentaţii, beneficiind de două distribuţii internaţionale. De această dată, artiştii Operei Braşov vor da viaţă personajelor din „Bal mascat”. Biletele costă 20 şi 30 de lei în funcţie de locul ocupat în sală. 

Premiera absolută a lucrării a avut loc la Teatro Apollo din Roma, în ziua de 17 februarie 1859, bucurându-se de un succes imediat. A fost reluată pe 11 februarie 1861, la New York şi pe 15 iunie în acelaşi an, în Marea Britanie.

Pe lângă calităţile componistice deosebite, opera înfăţişează personaje foarte puternice, bine echilibrate şi conturate: Riccardo, conte de Warwick şi guvernatorul Bostonului, Renato, prietenul său şi, în acelaşi timp, secretarul personal, şi Amelia, soţia celui din urmă, prinsă între iubirile celor doi bărbaţi. De asemenea, una dintre cele mai importante figure ale operei este ghicitoarea Ulrica, cea care va conduce spre finalul dramatic. Povestea medievală expusă este plină de pasiune şi intrigi, în care onoarea şi prietenia sunt percepute ca fiind sacre, triunghiurile amoroase sunt cele mai dureroase tabuuri, iar trădarea, cu sau fără mască, se plăteşte scump.

Din distribuţie fac parte artiştii: Cristian Bălăşescu (Opera Naţională Română Timişoara) - Riccardo, Cristina Radu - Amelia, Alexandru Aghenie - Renato, Corina Klein – Oscar, Asineta Răducan - Ulrica, Claudiu Bugnar- Judecătorul, Lorand Cristian - Silvano, Florin Grama – Servitorul Ameliei, Marian Reşte - Samuel, Dan Popescu – Tom. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim, iar regia spectacolului este semnată de Corinna Boskovky (Austria). Scenografia poartă semnătura Rodicăi Garştea. Dirijor cor: Leonard Boga. Mişcarea scenică: Alexandru Fotescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: