Lucrările la DN 73, Râşnov-Bran, care a devenit caricatură pe internet, vor fi terminate abia la finele anului 2019

Lucrările la DN 73, Râşnov-Bran,
care a devenit caricatură pe internet, vor fi terminate abia la finele anului
2019

Imaginea ironizează gropile care nu pot fi ocolite. FOTOFacebook Râşnoveni din toată lumea

Drumul a intrat în reparaţii acum un an, dar lucrările nu au înaintat aşa cum era planul. Constructorul spune că pe unele porţiuni nu s-a putut lucra din cauza lipsei autorizaţiilor. Ca să nu mai fie motiv de ironie pe internet din cauza gropilor, constructorul a promis că până la realizarea lucrărilor majore de reabilitare, gropile vor fi plombate la rece.

Ştiri pe aceeaşi temă

Moieciu-Fundata. În total 38 de km în judeţul Braşov. În weekend este traversat de 15.000 maşini pe zi.  Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a alocat încă din bugetul din 2016, 111,26 de milioane de lei pentru reabilitarea DN 73 Braşov-Piteşti. Repararea totală a şoselei, care are o lungime de 103,25 de kilometri, a fost estimată la suma de 275, 86 milioane de lei, dar până acum sau făcut lucrări majore  doar în judeţul Argeş. În Braşov lucrările au început în martie 2017.  Constuctorul, asocierea de firme Azvi SA, Straco Grup SRL, Piomar Development SRL, Tractebel Engineering SA, a efectuatdoar 30% dintre lucrări. Până acum s-au efectuat lucrări pe tronsoanele Moieciu-Fundata, Râşnov-Tohan şi Braşov-Cristian. Gropile însă nu au dispărut, iar din cauza lucrărilor sunt porţiuni surpate care au devenit pericole pentru şoferi.

Precizăm că pe nici o porţiune a DN 73 din judeţul Braşov nu a fost turnat covorul asfaltic final, iar lucrările nu au fost recepţionate. Ceea ce pare ca o porţiune terminată, între Braşov şi Cristian de exemplu, sunt doar straturi de asfalt de bază pe care a fost permisă circulaţia doar pentru ca pe timpul iernii, când şantierul este în conservare, traficul să nu fie îngreunat. La fel s-a întâmplat şi cu numeroase podeţe de pe traseu. Vă asigurăm că specialiştii DRDP Braşov, precum şi consultanţii urmăresc atent desfăşurarea lucrărilor de pe DN 73 tocmai pentru că suntem conştienţi de importanţa turistică a zonei”, a precizat directorul DRDP Adriana Nicula, citat de mytex.ro.

Constructorul spune că pe unele porţiuni nu s-a putut lucra din cauza lipsei autorizaţiilor. Ca să nu mai fie motiv de ironie pe internet din cauza gropilor, constructorul a promis că până la realizarea lucrărilor majore de reabilitare, gropile vor fi plombate la rece. Acum termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2019.

Lucrările vizează în principal lărgirea drumului la minim opt metri (din care şapte metri partea carosabilă), ranforsarea lui pentru un trafic de 11,5 tone, reconstrucţia completă a şase poduri şi reabilitarea altor 20, dar şi lărgirea unor curbe, refacerea podeţelor, construirea de şanţuri de evacuarea apei pluviale şi întărirea prin ziduri de sprijin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: