Lucrările la Canioniul 7 Scări, blocate de lipsa unui aviz şi de o amendă. Turiştii mai au de aşteptat până să vadă cascadele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canionul 7 Scări oferă o privelişti superbă.
Canionul 7 Scări oferă o privelişti superbă.

Lucrările de reabilitare a obiectivului turistic au fost sistate după de un ONG din Săcele a reclamat lipsa unui aviz de mediu. S-a dat şi o amendă de 25.000 de lei, care a fost contestată.

Canionul trebuia deschis vizitatorilor încă de weekend-ul trecut. Potrivit purtătorului de cuvânt al Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu din Braşov, Ciprian Aldea, citat de mytex.ro măsura suspendării lucrărilor a fost luată pentru că Regia Locală a Pădurilor Săcele, care efectuează lucrările, nu depusese spre avizare documentele necesare la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov.

„Lucrările au fost suspendate din 19 septembrie. Dosarul pentru obţinerea acordului a fost depus între timp la APM Braşov şi cred că în scurt timp să putem relua lucrările. Problema este că era vorba despre reabilitarea canionului, adică de înlocuirea unor amenajări existente, ceea ce nu cred că impunea obţinerea unor avize”, a declarat directorul RLP Săcele, Sorin Hermenean, citat de mytex.ro. 

Îmediat după ce avizul  va fi emis lucrările se vor relua. La 7 Scări va fi amenajată şi o zonă de picnit, iar treptele vor avea şi dotări speciale pentru persoanele cu dizabilităţi. Pentru a întreţine canionul pe viitor, pentru prima dată se va impune o taxă de intrare de 5 lei. Lucrările de reabilitare au costat 300.000 de lei.

Canionul Şapte Scări este un defileu săpat în calcar situate în masivul Piatra Mare. Lungimea canionului este de 160 metri cu o diferenţă de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din şapte trepte cu înalţimi între 2.5 şi 15 metri, care dau îi dau numele şi care se transformă în cascade când volumul de apă pârâului Şapte Scări.

Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări, nefiind nevoie de echipament specializat. Accesul principal se face dinspre localitatea Timişul de Sus şi Dâmbul Morii, de pe drumul naţional 1(traseu banda galbenă), în aproximativ o oră de mers.

Peisajul de la Şapte Scări este unul superb. Casacadele sunt extreme de spectaculoase, iar odată parcurse cele şapte trepte turiştii care au condiţie fizică pot urca pe vârful Piatra Mare. Drumul durează între două şi trei ore.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite