Locuri superbe din Braşov unde te poţi relaxa cu bani puţini

Locuri superbe din Braşov unde te poţi relaxa cu bani
puţini

Delta din Carpaţi este locul unde pot fi admirate peste 200 de specii de păsări.

Judeţul Braşov are câteva locuri superbe unde te poţi relaxa cu bani puţin. Delta din Carpaţi este unul dintre ele. Aici pot fi văzute sute de specii de păsări, iar peisajul este superb. Campingul Laguna Albastră este locul perfect pentru relaxare în natură, la aer curat. Zona Pietrele lui Solomon este locul perfect pentru un picnic în aer curat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sute de hectare de luciu de apă, stufăriş, nuferi, lacuri de pescuit şi peste 200 de specii de păsări, sunt doar câteva dintre atracţiile pe care le oferă Delta din Carpaţi, situată la 25 de kilometri de Braşov.

Zona a fost declarată arie naturală protejată în cadrul Sitului Natura 2000. Delta din Carpaţi se întinde pe 415 hectare. Aici trăiesc peste 200 de specii de păsări ce pot fi admirate în libertate şi într-un peisaj cum rar vezi în România. Delta din Carpaţi este cu atât mai spectaculoasă cu cât este o combinaţie perfectă între câmpie şi munte, cu aer curat, multă verdeaţă şi o linişte care relaxează pe oricine.

Locul perfect pentru Birdwatching

Dacă ajungeţi în Delta din Carpaţi trebuie să aveţi neapărat un binoclu şi un aparat de fotografiat. Aici se pot admira şi peste 200 de  specii de păsări printre care: stârcul pitic, stârcul roşu, barza neagră, raţa roşie, eretele de stuf, cresteţul pestriţ, cristelul de câmp. Delta din Carpaţi este singurul loc din Transilvania unde îşi fac cuib cormoranul mic şi pescăruşul cu cap negru. Intrarea pe lacul de la Dumbrăviţa este gratuită.

Delta din Carpaţi se află în depresiunea Bârsei, judeţul Braşov, la 25 km nord de Municipiul Braşov, pe DN 1, care leagă Braşovul de Sibiu, spre comuna Dumbrăviţa. Se poate ajunge cu maşina, cu trenul sau cu microbuzele care pleacă din Braşov. Dacă rămâneţi peste noapte trebuie să vă cazaţi la Codlea. O cameră la pensiuni costă între 70 şi 100 de lei, dar sunt şi hoteluri de lux unde o cameră costă 250 de lei pe noapte. La Dumbrăviţa puteţi gusta specialităţi tradiţionale din peşte şi icre proaspete ca la mama acasă. 

Foto

Distracţie cu bani puţini la Laguna Albastră 

Laguna Albastră de la Făgăraş este locul unde găsiţi de toate. De la spaţii de campare pentru corturi şi rulote, foişoare pentru relaxare, locuri special amenajate pentru grătar şi două piscine, dintre care una dotată şi cu tobogane pentru amatorii de senzaţii tari. Copii au locuri de joacă amenajate, iar turiştii care nu vor să se bălăcească pot pescui într-unul dintre cele trei lacuri din complezul de agrement. Taxa de pescuit este de doar 10 lei pe zi. Dacă nu vă aduceţi mâncare de acasă şi nu vreţi să gătiţi în vacanţă, aici veţi găsi şi un restaurant şi un bar. Costă doar 10 lei de persoană să dormiţi la cort şi 40 de lei pentru o rulotă. În preţ intră şi racordarea la reţeaua electrică. Intrarea la piscine este 15 lei în cursul săptămânii-20 de lei pe zi în weekend pentru copii şi 20 de lei în cursul săptămânii şi 25 de lei în weekend pentru adulţi. Practic cu 70 de  lei de persoană puteţi petrece un weekend aici. Complexul de agrement este situat pe DN 1 la intrarea în Făgăraş. 

Pietrele lui Solomon, locul perfect pentru picnic

Zona Pietrele lui Solomon se află în partea nord-vestică a Masivului Postăvaru, între Muntele Tâmpa şi rezervaţia Stejerişul Mare. Este un adevărat defileu natural cu perisaje superbe şi mult aer curat. La Pietrele lui Solomon se poate ajunge din cartierul istoric Şchei, prin Piaţa Unirii. De aici drumul de 2 kilometri se poate parcurge pe jos într-o jumătate de oră. În zonă este şi un perete natural de escaladă foarte căutat de amatorii de senzaţii tari. De la Pietrele lui Solomon se poate ajunge pe jos şi în Poiana Braşov, prin pădure pe drumul vechi.

Pietrele lui Solomon este şi zona unde în fiecare an Junii  ţin petrecerea din Duminica Tomii (prima duminică după Paşte) şi unul dintre cele mai căutate locuri de picnic din Braşov. În zonă sunt mese şi au fost amenajate vatre speciale pentru grătar pentru ca mediul să nu fie distrus.

Se spune că în urma unor disfuncţii magnetice zona este încărcată de ioni negativi care pot ameliora bolile cardio-vasculare. Ajută foarte mult şi aerul curat, liniştea şi susurul aperi cristaline. Specialiştii au confirmat faptul că zona este încărcată energetic.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările