Limitatoarele de înălţime de pe DN 1, şubrezite de camioane

Limitatoarele de înălţime de pe DN 1, şubrezite de camioane

Drumarii vor trebui să verifice dacă grinzile necesită consolidare

Reprezentanţii CFR au sesizat, astăzi, Prefectura Braşov cu privire la faptul că traversele din fier montate înaintea podului de cale ferată, ce traversează şoseaua în zona Timişul de Sus, sunt lovite tot timpul de vehiculele cu gabarit depăşit.

Lovirea repetată a grinzilor de către vehicule care nu respectă regimul de înălţime, de 4,2 metri, pune în pericol stabilitatea acestora şi ar putea duce la grave accidente rutiere. De altfel, un astfel de incident chiar s-a întâmplat în 2009, la intrarea în comuna Sânpetru, când un camion a dărâmat un astfel de fier, ce cântăreşte peste două tone, peste un autoturism, care circula regulamentar, unul dintre pasageri decedând pe loc.

Momentan, prefectul Ion Gonţea a solicitat Poliţiei supravegherea continuă a zonei, în special a transporturilor care pot pune în pericol protecţia podului, sau siguranţa autovehiculelor. Drumarii urmează să vadă dacă limitatorul are sau nu nevoie deocamdată, de consolidare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: