Liceu de Alimentaţie Publică, distrus de vandali, va deveni campus sportiv

Liceu de Alimentaţie Publică, distrus de
vandali, va deveni campus sportiv

Clădirea fostului liceu a fost vandalizată. FOTOSimona Suciu

Clădirea fostului liceu a fost lăsată de izbelişte încă din anul 2011 după ce mai multe licee au fost comasate şi aici nu s-au mai ţinut cursuri. Nu a fost păzită, iar vandalii au furat tot de ce s-a putut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai întâi a dispărut tot ce a fost din metal şi a putut fi vândut la fier vechi. Apoi hoţii au trecut la instalaţiile sanitare şi la cablurile electrice. Majoritatea geamurilor au fost sparte, aşa de distracţie. În plus mai mulţi oameni ai străzii s-au adăpostit aici şi au distrus şi mai mult clădirea, care arată acum ca una fantomă.

Primăria a anunţat de mai multe ori că vrea să transforme clădirea într-un campus sportiv, dar nu au fost bani. Acum va investi o sumă mai mare faţă decât era necesar iniţial pentru ca fostul liceu să devină campus sportiv. Pe lângă lucrările de modernizare trebuie reparate şi toate distrugerile. Toate instalaţiile trebuie refăcute, trebuie înlocuite ferestrelele şi este nevoie de modernizări la interior. Practic doar pereţii mai sunt în picioare 100% şi din fericire şi sala de sport. Investiţia se va ridica la 2,4 milioane de lei şi s-a lansat licitaţia pentru căutarea unui constructor.

„Termenul de depunere a ofertelor este de 15 zile. Sperăm ca procedura de achiziţie a lucrărilor să fie finalizate cât mai repede, astfel încât, în a doua jumătate a anului să înceapă şi lucrările efective. Lucrările vor trebui finalizate în maximum 12 luni”, a explicat primarul George Scripcaru.

Când lucrările vor fi gata, elevii de la Liceul Sportiv se vor muta aici. După modernizarea clădirii primăria vrea să facă şi piste de atletism şi sala de antrenament pentru scrimă.

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: