Lecţie de istorie la Biserica Neagră

Lecţie de istorie la Biserica Neagră

Biserica Neagră este cea mai înaltă clărire din Braşov. FOTOArhivă.

Reprezentanţii Bisericii Negre invită toţi doritorii să participae la ghidajele tematice oferite publicului, în cadrul cărora se va putea cunoaşte mai de aproape fascinantul edificiu.

 Miercuri, 31 iulie, de la ora 17:00, preotul Peter Demuth va conduce ghidajul intitulat „Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă” - Biserica Neagră, spaţiu liturgic evanghelic. Cei care vor lua parte la ghidaj vor avea ocazia de a cunoaşte istoria reformaţiunii transilvănene conduse de umanistul braşovean Johannes Honterus şi modul în care Biserica Neagră reflectă crezul evanghelic în zilele noastre.

Biletul pentru ghidajele speciale este 8 lei, iar participarea se face pe bază de înscriere prealabilă până cel târziu în ziua ghidajului, la ora 15:00, la sediul Parohiei din Piaţa Sfatului 17, telefonic: 0268511824 / 0722325614 sau prin e-mail: guide@biserica-neagra.ro.

Următoarele ghidaje tematice:
 »Lumea înălţimilor.« Prezentare turn, clopote şi acoperiş – cu Liliana Şelaru, 7 august
 »Voi cânta Domnului cât voi trăi« Prezentare orga Buchholz - cu Steffen Schlandt, 14 august
 »Covoarele orientale şi stranele din Biserica Neagră: de la obiecte de folosinţă la simboluri ale statutului social« - cu Richard Sterner, 21 august
 »Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă« Biserica Neagră, spaţiu liturgic evanghelic – cu Peter Demuth, 28 august 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: