La Grădina Zoologică Braşov ar putea ajunge un urs panda roşu, dar şi un urs cu ochelari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul Zoologic s-ar putea îmbogăţi cu noi animale pentru a deveni şi mai atractiv pentru vizitatori. Până la începutul lunii iulie 124.000 de persoane au venit la Grădina Zoologică.

Renovările care au durat trei, dar şi faptul că sunt aduse noi animale a făcut ca parcul zoologic să devină o veritabilă atracţie turistică. Anul acesta la Zoo Braşov au ajuns trei pui de tigru siberian, o bufniţă polară, dar şi zeci de reptile şi şerpi. În ultima lună au apărut noi locatari, un pui de căprioară găsit de un braşovean, dar şi un pui de lamă care s-a născut în captivitate.

Reprezentanţii Grădinii Zoologice vor să aducă noi animale, printre propuneri fiind zebre, un urs panda roşu, pelicani, cămile, un vultur, un şoim, o acvilă sau un urs cu ochelari, specie care trăieşte în America de Sud.

Animale Zoo

ZOO Braşov s-a redeschis în octombrie 2014 după trei ani de lucrări şi o investiţie de 32 de milioane de lei. Zoo Braşov are alte două atracţii unice în România: Casa cu Ocol şi o panoramă extraordinară a leilor şi tigrilor. Biletele la noul parc zoologic costă 5 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi.

Casa cu Ocol este o clădire nouă, construită în specificul arhitecturii rurale din zona Rucăr - Bran, foarte asemănătoare cu o gospodărie ţărănească şi unde se vor adăposti animale şi păsări domestice (găini, raţe, curci, gâşte, prepeliţe, bibilici, iepuri, nutrii, ovine, cornute şi porcine). Aici, cei mici vor putea vedea exact cum trăiesc animalele de curte la ţară, cum se hrănesc şi cum se îngrijesc ele.

Animalele de talie mare pot fi admirate în mediul lor natural în ţarcuri de peste 500 de metri pătraţi. O noutate absolută este o clădire nou contruită în care se poate intra din trei locuri diferite. Se poate ajunge deasupra ei de unde se pot vedea de la înălţime leii şi trigrii, dar se poate ajunge şi în interior printr-un tunel din care leii şi tigrii se pot vedea, prin geamuri speciale, de la doar câţiva centimetri distanţă.

La Zoo s-a deschis anul acesta şi clădirea specială destinată reptilelor. Clădirea specială adăposteşte acum 20 de specii de reptile. Colecţia de şerpi este cea mai mare din ţară şi este formată din 27 de exemplare. În aceeaşi clădire vizitatorii mai pot vedea şi zeci de specii de plante tropicale.  O noutate absolută este o cobră regală, cel mai veninos şarpe din lume, dar şi o anaconda.Cobra regală este cel mai veninos şarpe din lume şi are în medie o lungime de 4 metri. S-a descoperit însă şi un exemplat de 5,59 metri, iar specialiştii cu consluzionat că este cel mai mare şarpe veninos din lume. Muşcătura lui este una fatală pentru un adult. Este un şarpe retras care trăieşte la sol. Mai este denumit popular şi mâncătorul de şerpi deoarece se hrăneşte doar cu şopârle şi şerpi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite