Jurnaliştii spanioli despre Braşov: Capitala Turistică a României

Jurnaliştii spanioli despre Braşov: Capitala
Turistică a României

Spaniolii condiseră Braşovul ca fiind marea atracţie turistică a României.

O echipă de jurnalişti de la cotidianul El Econimista au făcut o vizită prin Transilvania şi au fost impresionaţi de Braşov, dar şi de bisericile fortificate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Braşovul un oraş cu faţade baroc, cafenele boeme şi un decor montan superb, îşi încep jurnaliştii de la cotidianul El Economista repotajul. Spaniolii mai scriu că o vizită la Braşov trebuie să includă o oprire în Piaţa Sfatului şi o vizită la Biserica Neagră pe care o descriu drept cel mai mare edificuu gotic dintre Viena şi Istambul. Spaniolii mai menţionează şi Poiana Braşov despre care spun că este cea mai mare staţiune de schi din ţară cu peste 30 de kilometri de părtii pentru amatorii sporturilor de iarnă. Jurnaliştii spanioli mai recomandă şi vizitarea Bisericilor Fortificate aflate în Patrimoniul Unesco: Biertan, Prejmer, Viscri , Saschiz sau Dârjiu. Spaniolii au mers şi pe urmele lui Dracula la Sighişoara şi Castelul Bran. Recunoscut frumuseţea Castelului Bran şi faptul că este o mare atracţie turistică, dar scriu că totul este doar o ficţiune şi că sîngerosul conte nu a trecut locuit niciodată la Bran.


Spusele spaniolilor sunt confirmate şi statistici. Braşovul este oraşul preferat al străinilor. A atras în 2013 şi 2014 cei mai mulţi turişti străini. Acum doi ani, 119.000 de străini au venit la Braşov. În 2014, au fost 132.000 de turişti străini, cifra fiind în creştere. În afara Braşovului străinii preferă şi Timişul, Sibiul şi Mureşul. Cei mai mulţi turişti străini care au vizitat Braşovul sunt germanii, aceştia fiind urmaţi de italieni şi francezi. Locurile patru şi cinci sunt deţinute de turiştii din Ungaria şi Israel. Statiticile arată că străinii stau în medie câte două zile şi prefere hotelurile de 4 şi 5 stele. Cele mai vizitate obiective turistice din Braşov au fost Castelul Bran, Cetatea Râşnov, Biserica Neagră şi centrul vechi, dar şi Casa Sfatului.

FOTO Adevărul 

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO Adevărul 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările