Jandarmii care nu au respectat măsurile sanitare, amendaţi cu câte 500 de lei pentru cheful din unitate VIDEO

Jandarmii care nu au respectat măsurile sanitare, amendaţi cu câte 500 de lei pentru cheful din unitate VIDEO

O comisie face cercetări după ce în spaţiul public au apărut imagini filmate în curtea Grupării Mobile de Jandarmi, în care aproximativ 35 de angajaţi ai instituţiei nu respectă măsurile de protecţie privind prevenirea transmiterii SARS-CoV-2. Oficialii Jandarmeriei au transmis că aceştia s-au adunat pentru a-i "mulţumi" şefului lor, cu ocazia pensionării. Participanţii au fost amendaţi cu câte 500 de lei.

Potrivit Jandarmeriei Române, jandarmii de la Braşov au fost amendaţi cu câte 500 de lei.
 
În imaginile apărute în spaţiul public se văd persoane, unele purtând uniforma de jandarm, altele îmbrăcate civil, care ascultă muzică, se îmbrăţişează şi beau într-un spaţiu exterior, în faţa sediului Grupării Mobile de Jandarmi "Burebista” Braşov, la lumina girofarurilor autospecialelor Jandarmeriei. 
 
La un moment dat, din clădire iese un jandarm, care este primit cu aplauze şi urale şi căruia i se toarnă vin spumant în cap, iar unul dintre participanţi îl îmbrăţişează şi îl sărută pe obraz. Niciunul dintre cei doi nu are mască de protecţie. Sărbătoritul strânge apoi mâinile celorlalţi, se îmbrăţişează cu aceştia, nimeni neavând masca de protecţie. Între timp, din clădirea Grupării Mobile ies şi alte persoane, nici acestea neavând masca.
 
Gruparea Mobilă de Jandarmi Braşov a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că a fost stabilită o comisie la nivelul unităţii pentru a stabili dacă s-au respectat normele de protecţie şi dacă nu, ce măsuri se impun în acest caz. 
 
"Referitor la imaginile apărute în spaţiul public, vă comunicăm faptul că am luat cunoştinţă despre manifestarea care a avut loc in unitatea noastră. Astfel, în seara zilei de 28 februarie, în jurul orei 23:00, la ieşirea din misiune efective din cadrul unei subunităţi mobile, pe fondul trecerii în rezervă a şefului ierarhic, i-au adus acestuia mulţumiri pentru activitatea depusă în calitate de militar, fapt materializat prin aclamaţii şi urări. În ceea ce priveşte atitudinea cadrelor militare de a se manifesta fără respectarea măsurilor de protecţie individuală la nivelul unităţii noastre s-a stabilit o comisie pentru a verifica acest fapt şi pentru a se lua măsurile legale care se impun”, a transmis Gruparea Mobilă de Jandarmi Braşov.
 
Sancţiunile vor fi aplicate in funcţie de vinovăţia fiecărui participant. 
 
Potrivit sursei citate, au fost aproximativ 35 de persoane prezente la manifestare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările