ISU Braşov, cercetare disciplinară după ce un mesaj RO-Alert a început cu avertismentul „Ursu baaa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ro alert ursu baa

O glumă bizară a operatorilor serviciului Ro-Alert, din Braşov va fi anchetată de către ISU Braşov deoarece un mesaj de avertizare a cetăţenilor a început cu „Ursul, băă!”. Gluma nu a fost binevenită pentru că în judeţele Braşov şi Covasna sunt extrem de afectate de prezenţa urşilor, existând multe pagube materiale, dar şi victime omeneşti.

„Ursul baaa! Atenţie, a fost semnalată prezenţa unui urs pe strada Stejarisului. Animalul este considerat periculos. Nu încercaţi să vă apropiaţi de el sau să îl hrăniţi. Evitaţi deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară. ISU Braşov”, este mesajul transmis braşovenilor, potrivit libertatea.ro.

„La Braşov sunt zilnic multiple situaţii în care urşii se plimbă pe străzi, printre blocuri şi case. Sar garduri, răstoarnă tomberoane, mănâncă fructele de toamnă şi chiar fugăresc oameni, în propriile curţi. Fără ca autorităţile să aibă vreo soluţie.

La Braşov, sistemul RoAlert începe să aibă o problemă de credibilitate, în acest context: mulţi oameni caută să îl dezactiveze, din meniul telefonului. Adică sistemul care trebuie să ne anunţe de „fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare, atac terorist“ a ajuns ca în povestea cu ursul păcălit de vulpe: sunetul acela strident se aude în câteva sute de case, aproape noapte de noapte, iar scopul lui preventiv e înlocuit de plictiseală, furie, ochi daţi peste cap”, a spus jurnalistul braşovean Claudiu Loghin.

În cazul mesajului Ro-Alert trimis în băşcălie, ISU Braşov a anunţat o cercetare disciplinară. Senatul a adoptat, pe 6 septembrie, proiectul de lege prin care este aprobată ordonanţa ce stabileşte sistemul de monitorizare a intervenţiilor asupra urşilor, realizate gradual, prin alungare, tranchilizare, relocare ori extragere prin eutanasiere sau împuşcare. Ordonanţa urmează acum să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care e for decizional.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite