Istoria unui cartier nou: expoziţie stradală despre personalităţile care dau numele cartierului Coresi din Braşov

Istoria unui cartier nou: expoziţie stradală despre personalităţile care dau numele cartierului Coresi din Braşov

Expoziţie stradală despre personalităţile care dau numele străzilor dintr-un cartier nou al Braşovului FOTO Muzeul Casa Mureşenilor

Cel mai nou şi modern cartier al Braşovului, Coresi, a apărut la limitele cartierului Tractorul.Străzile poartă numele unor personalităţi care nu sunt foarte cunoscute de locuitorii mai noi ai oraşului, astfel că Muzeul Casa Mureşenilor a organizat o expoziţie stradală pentru ca aceştia să ştie cine a fost cel care a dat numele străzii pe care locuiesc

Ştiri pe aceeaşi temă

Un cartier nou şi frumos a apărut în ultimii ani în Braşov, pe fosta platformă a uzinei Tractorul şi la marginea fostului cartier cu acelaşi nume. Era nevoie ca străzile de aici să primească nume, iar autorităţile au decis ca acestea să fie botezate după reprezentanţi de seamă ai culturii din România. 
 
„De la Diaconul Coresi la poetul Ştefan Baciu” este expoziţia care îi familiarizează pe braşoveni cu cei după care au fost botezate străzile. „În acest nou cartier al Braşovului avem denumiri de mari personalităţi, cum ar fi Diaconul Coresi, Ioan Barac, Ion C. Brătianu, Ioan V. Socec, Vasile Goldiş, Eugen Jebeleanu sau Axente Banciu”, a explicat directorul Muzeului Casa Mureşenilor, Valer Rus.
 
Cum mulţi locuitori ai Braşovului sunt veniţi din alte părţi, numele celor care au însemnat ceva în istoria oraşului s-ar putea să nu le spună mare lucru. Astfel, pentru ca aceştia să poată cunoaşte de unde vine numele străzii pe care locuiesc, Muzeul Casa Mureşenilor a organizat  o expoziţie stradală, cu informaţii despre cei care au dat numele străzilor. 
 
„Ne-am propus să creăm această expoziţie foto-documentară, care are şi QR-code-uri care fac trimiteri către site-uri de internet sau filmări de pe youtube, tocmai pentru populariza şi a familiariza pe noii braşoveni cu cei ale căror nume au fost date străzilor pe care locuiesc”, a mai precizat Valer Rus.
 
Expoziţia poate fi vizitată gratuit, astfel că toţi cei interesaţi pot afla informaţii noi sau să şi le fixeze pe cele vechi. Fiecare panou conţine, pe lângă informaţiile despre o anume personalitate, şi o hartă care să-i ajute pe cei care ajung în cartier să găsească mai uşor strada care poartă numele respectiv. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările