Istoria în roz! Roz pentru viaţă, în Piaţa Sfatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovul se alătură sâmbătă, 1 octombrie 2016, ora 19.30, campaniei ,,Iluminare în roz” a unor clădiri şi monumente reprezentative din toată lumea prin iluminarea în roz a Casei Sfatului – Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, ca simbol al luptei împotriva cancerului de sân.

În România, campania este iniţiativa Fundaţiei Renaşterea. La Bucureşti, în acest an, va fi iluminat Palatul Regal – Muzeul Naţional de Artă al României.

Pe lângă iluminarea Casei Sfatului, începând din seara de 1 octombrie, până în 30 octombrie 2016, în Piaţa Sfatului, veţi putea vedea o expoziţie outdoor de grafică şi fotografie istorică cu obiective din patrimoniul istoric braşovean, devenite obiective de turism cultural, surprinse în prezenţa unor femei anonime.

Astfel, fragmente inedite din istoria oraşului ne oferă şi un motiv de reflecţie asupra efemerităţii vieţii, atrăgând atenţia asupra necesităţii preţuirii şi îngrijirii femeilor, dar şi asupra faptului că boala teribilă, cancerul la sân, a afectat în ultimul secol pe oricine şi poate afecta pe oricine, fără a ţine cont de statut social, vârstă, etnie etc.

După deschiderea expoziţiei, programul evenimentului Istoria în roz! Roz pentru viaţă! va continua în Casa Sfatului cu o conferinţă despre statutul femeii în La Belle Époque, susţinută de către unul dintre cei mai îndrăgiţi istorici din România, doamna Georgeta Filitti, şi un concert susţinut de patru tineri artişti braşoveni de succes (Andrei Stanciu, Ioan-Dragoş Dimitriu, Georgia Gulea şi Ioan Naneş).

Andrei Stanciu a studiat la Academia Internaţională Yenuhi Menuhin şi deja a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solist cu orchestre ca Menuhin Academy Soloists sau Filarmonica Moldova din Iaşi. Este câştigătorul premiului I la ,,London Grand Prize Virtuoso Music Competition”.

Ioan-Dragoş Dimitriu este student al Universităţii de Muzică şi Arte Dramatice din Viena. În 2011 a debutat pe scena internaţională cântând în sala Filarmonicii din Berlin. În 2015, împreună cu trio-ul său, a obţinut premiul I la concursul „Cameristi dell alpe adria” din Udine, Italia.

Violonistul Andrei Stanciu şi pianistul Ioan-Dragoş Dimitriu vor prezenta un program muzical ales în mod special pentru seara dedicată campaniei umanitare.

ERRO înseamnă rădăcină in limba bască. Georgia Gulea şi Ioan Naneş (adică Duo ERRO) vă invită să descoperiţi ,,rădăcinile” umane oglindite în muzica veche. În recitalul lor, sunetul naiului se va împleti cu cel al chitării într-o armonie specifică.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite