Ioan Neculaie, primul milionar al Braşovului. De la om de afaceri controversat la colecţionar de maşini de lux

Ioan Neculaie, primul milionar al
Braşovului. De la om de afaceri controversat la colecţionar de maşini de lux

Patronul de la  FC Braşov este unul dintre cei mai bogaţi, dar şi cei mai controversaţi oameni de afaceri din Braşov. FOTO Adevărul,

Ioan Neculaie s-a născut la 18 aprilie 1957, la Codlea, într-o familie cu o situaţie financiară precară, fapt care l-a determinat încă de mic să-şi dorească să câştige bani mulţi. Cu o avere cu 32 de milioane de euro în 2013, Neculaie rămâne unul dintre cei mai bogaţi braşoveni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul job pe care l-a avut Neculaie a fost acela de electrician, la doar 19 ani, în oraşul său natal Codlea, însă, cum lucrurile nu mergeau tocmai bine, peste câţiva ani şi-a lansat primele afaceri. Imediar după revoluţie şi-a vândut apartamentul din Codlea şi a cumpărat o mică fermă, din care a reuşit să producă suficienţi bani pentru a se putea implica în construcţii. La puţin timp distanţă, omul de afaceri a luat de la un mic întreprinzător firma care avea să ajungă Prescon, compania care a contribuit decisiv la creşterea averii sale. Apoi, a cumpărat şi uzinele de maşini Roman, exportând camioane mult timp în SUA. Pe lângă afacerile din industrie Neculaie mai deţine şi hotelul Piatra Mare din Poiana Braşov.

În fotbal a intrat în 1999, când a cumpărat clubul- fanion al oraşului de sub Tâmpa. „Am făcut-o pentru miile de angajaţi ai firmelor noastre, cărora m-am gândit să le ofer o distracţie. Acum regret că m-am implicat în fotbal. Până în 1999 nici măcar nu fusesem pe stadion. Nu-mi plăcea. Dar nimeni nu mai vrea să cumpere acum acţiunile", a povestit Ioan Neculaie.

Dezamăgit în dragoste

Prima iubire a lui Ioan Neculaie a fost Mariana, o fată cu care a vrut să se căsătorească. Părinţii ei nu au fost de accord pe motiv că Neculaie era prea sărac. De supărare fata s-a sinucis. Ioan Neculaie s-a căsătorit ulterior şi are un băiat. A divorţat însă în 2006.  Neculaie este cunoscut ca un adevărat „Don Juan", în urma cuceririlor făcute. Presa a scris de-a lungul vremii că Neculaie a avut idile, printre altele, şi cu Ana Maria Prodan, Ramona Gabor, Rocsana Marcu sau Bianca Drăguşanu. Patronul lui FC Braşov a obţinut chiar cetăţenia SUA, însă nu s-a gândit niciodată să plece din Braşov pentru a se stabili acolo. 

Are o coleţie impresionantă de bijuterii pe roţi

Pasionat de maşini, patronul „stegarilor" a strâns o impresionantă colecţie de bolizi în garajele sale. Printre maşinile sale de lux se află un Dodge Viper (100.000 de euro), un Mercedes G Klasse (140.000), un Porsche Cayenne (120.000) şi un Volkswagen Touareg (65.000). Mai mult, el deţine şi o motocicletă Harley Davidson (12.000 de euro) şi un elicopter EC 120, în valoare de 1.200.000 de euro.

Om de afaceri controversat

Ioan Neculaie este cunoscut ca un om de afaceri controversat. Se judecă în present pentru uzina Roman, după ce Ioan Olaru l-a acuzat că a preluat-o print metode ilegale. Tot cu Ioan Olaru s-a judecat nouă ani după ce omul de afaceri l-a acuzat pe Neculaie că a construit Sala NATO a hotelului Piatra Mare pe terenul său. Instanţa a decis că Neculaie trebuie să demoleze contrucţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: