Ioan Botorog, protestatarul de profesie al Braşovului a ajuns la Psihiatrie

Ioan Botorog, protestatarul de profesie al Braşovului a ajuns la Psihiatrie

Botorog a ajuns la Psihiatrie după' ce s-a urcat pe acoperişul Tribunalului

După ce luna trecută s-a urcat pe acoperişul clădirii Tribunalului, Botorg a fost internat la Psihiatrie. Ar putea rămâne acolo pe termen nelimitat dacă magistraţii decid că se impune internarea nevoluntară a bărbatului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii Judecătoriei Braşov trebuie să decidă în 18 septembrie dacă Ioan Botorog va rămâne internat la Psihiartrie. A ajuns aici luna trecută după ce s-a urcat pe clădirea Tribunalului şi a ameninţat că se va sinucide. A stat şapte ore pe acoperiş. Pentru că Botorog nu vrea să stea de bună voie în spital s-a cerut internarea sa cu forţa, iar cererea urmează să fie judecată după ce la dosar va ajunge un raport de expertiză cu privire la sănătatea mintală a bărbatului.

Protestele braşoveanului au început în 2003, atunci când autorităţile locale i-au confiscat mai multe vaci care păşteau pe domeniul public, în Centrul Civic. Animalele au fost sacrificate după ce Botorog nu a putut face dovada proprietăţii, pentru a le răscumpăra. De atunci, braşoveanul a primit sute sau chiar mii de amenzi, a fost reţinut, arestat şi chiar internat la Spitalul de Psihiatrie. A făcut puşcărie de două ori. Primul protest al lui Botorog, care l-a trimis după gratii, a fost pe 31 iulie 2009.  Protestatarul Braşovului s-a supărat că oamenii legii îi confiscaseră cu o zi înainte placardele şi goarna, aşa că s-a gândit la un protest inedit. A umplut un borcan cu fecale, pe care le-a împrăştiat pe trotuarul din faţa Prefecturii Braşov, iar alături a pregătit o farfurie cu sare şi câteva felii de pâine. „Îi servesc pe primar şi pe poliţişti cu pâine şi sare. Ăsta de pe jos este tot pentru ei, că aşa sunt şi ei", le-a povestit Botorog trecătorilor atunci.

A ajuns după gratii unde a stat aproape doi ani. În 2011, proaspăt ieşit pe poarta închisorii, Gheorghe Botorog s-a dus glonţ la magazin, şi-a cumpărat un lanţ şi două lacăte, apoi s-a instalat din nou în faţa Prefecturii Braşov. Protestatarul s-a înfăşurat cu lanţul în jurul gâtului, apoi s-a legat de uşa de acces în Prefectură şi a început să ţipe. A primit o nouă condamnare pentru ultraj, iar la câteva zile după ce a fost eliberat a ieşit din nou să protesteteze. De această dată în curtea Tribunalului, unde îşi cerea vacile înapoi de la primarul George Scripcaru.
 

citeste totul despre: