VIDEO Inundaţii în mai multe localităţi din judeţ în urma ploilor abundente. Două persoane au rămas izolat şi au fost evacuate cu ajutorul unei bărci

VIDEO Inundaţii
în mai multe localităţi din judeţ în urma ploilor abundente. Două persoane au rămas izolat şi au fost evacuate cu ajutorul unei bărci

Apa a intrat în casele locuitorilor din Stupini. FOTOISU Braşov

Peste 100 de gospodării din mai multe localităţi din judeţ au fost inundate din cauza ploilor abundente. Au fost afectate şi drumuri, dar şi mai multe hectare de teren. Două persoane au rămas izolate, dar au fost salvate de pompieri.

UPDATE 13.50. Apele au inundat şi localitatea Lunca Câlnicului. Două persoane, soţ şi soţie, care locuiau într-o casă izolată au fost înconjuraţi de ape şi au cerut ajutor. Pompierii i-au evacuat cu ajutorul unei bărci pneumatice. 

Ploile abundente din ultimele 24 de ore, dar şi apele scurse de pe versanţi au produs inundaţii în mai multe localităţi din judeţ. La Dumbrăviţa apa a ajuns în şapte curţi, dar şi în trei locuinţe. Un punct de tranformare a fost deconectat, iar 429 de gospodării au rămas fără curent electric. Şi la Codlea au fost inunadate 10 gospodării, iar la Crizbav 32 de gospodării. Din cauza apelor a fost oprită circulaţia pe podul de pe drumul judeţean 104 care face legătura între Crihalma şi Comăna. 

 

„Este vorba de 429 de gospodării rămase fără curent, după ce un punct de transformare a fost înghiţit de ape, în comuna Dumbrăviţa. În ceea ce priveşte debitul de apă, vreau să vă spun că la Homorod Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  a acţionat cu toate forţele din judeţul Braşov şi cu cadre de la Predeal, a fost o mobilizare exemplară şi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă ca lucrurile să fie ţinute sub control. Toată noaptea s-a acţionat, ne-am împărţit cu cei de la Apele Române, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  şi Jandarmii pe râul Olt şi afluenţii acestuia Homorodul Mare şi Homorodul Mic, exact punctul fierbinte unde a început viitura. În momentul de faţă se acţionează cu utilaje grele pentru deblocarea podului de pe teritoriul comunei Comăna, acolo există o problemă, iar acum se intervine pentru deblocarea acestuia” a declarat prefectul Marian Rasaliu.

 

Inundaţii au mai fost şi în satul Paltinu din Şinca Nouă unde apa a intrat în patru curţi şi a acoperit drumul de acces către sat. La Stupini sunt afectate de inundaţii 7 gospodării. Probleme sunt şi la Vama Buzăului unde au fost inundate 60 de curţi, dar şi la Bod unde apa a acoperit 5 hectare de teren. Azi noapte apa a intrat şi în cinci gospodării din Homorod şi se lucrează la supraînălţatrea digului de saci cu nisip. Pompierii de la Braşov, dar şi de la detaşamentele din judeţ şi serviciile de voluntari intervin cu tot efectivul pentru a evacua apa din gospodăriile oamenilor. Braşovul mai este sub Cod Roşu de inundaţii până la ora 12.00. 

citeste totul despre: