Instalaţie de valorificare energetică a deşeurilor, de 148 de milioane de euro, la Tărlungeni

Instalaţie de valorificare energetică a deşeurilor, de 148 de milioane de euro, la Tărlungeni

foto arhivă

Masterplanul pentru gestionarea deşeurilor în judeţul Braşov a fost aprobat,  aşa că în zonă se vor derula investiţii importante până în 2015.

Ştiri pe aceeaşi temă

176 de milioane de euro reprezintă costurile necesare realizării investiţiilor care vor crea un nou model de gestionare a deşeurilor în judeţul Braşov. Cea mai mare parte a banilor, 166,5 milioane de euro, sunt cuprinşi în proiectul finanţat din fonduri pentru axa prioritară 2.

Cea mai importantă investiţie din zonă este o instalaţie de valorificare energetică a deşeurilor, de la Tărlungeni. 148, 1 milioane din totalul fondurilor se vor aloca pentru această instalaţie modernă, a cărei construcţie ar trebuui finalizată în următorii patru ani. „O parte dintre deşeuri vor fi valorificate energetic şi vor fi introduse în sistemul de termoficare al Municipiului Braşov. Potrivit calculelor, la Tărlungeni, vor fi gestionate anual 150.000 de tone de deşeuri. Din energia produsă din aceste deşeuri, Municipiul Braşov va prelua 143.000 de MW, pe an", a explicat Kovacs Atilla, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Alte investiţii majore vor fi realizate în zona Făgăraşului, unde vor fi construite o staţie de sortare şi o staţie de transfer, cu o capacitate totală de 24.000 de tone de deşeuri, pe an. 6600 de tone de gunoi va ajunge anual într-o staţie de transfer de la Hoghiz. În Predeal şi Măieruş vor fi două zone de depozitare temporară a deşeurilor, echipate cu press-containere şi camioane de remorcare.

Odată cu implementarea masterplanului de gestionare a deşeurilor în Municipiul Braşov, şase depozite de gunoi neconforme cu normele europene vor fi închise.


Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările