Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov va avea o maşină de intervenţie la înălţime

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov va avea o maşină
de intervenţie la înălţime

Maşina costă 4 milioane de lei. FOTOwww.wikimedia.org

Un autovehicul special de intervenţie la mare înălţime va fi achiziţionat, până la sfârşitul acestui an, de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) şi va fi pusă la dispoziţia ISU.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest moment, se lucrează la caietul de sarcini, pe care municipalitatea speră să îl definitiveze în această săptămână. Autospeciala va fi pusă la dispoziţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei“, pentru a eficientiza intervenţia pompierilor la incidentele din municipiul Braşov.

„În urma analizei comisiei de stabilire a caietului de sarcini, reprezentanţii Primăriei şi cei ai ISU au stabilit ca maşina să fie dotată cu o scară de 55 m, pentru că, în prezent, există solicitări pentru construcţia unor clădiri chiar şi de 18 etaje. Caietul de sarcini e în curs de finalizare şi urmează să intrăm în procedura de achiziţie, cel mai târziu în data de 1 septembrie”, a declarat administratorul public al oraşului, Miklos Gantz.

Miklos Gantz a mai precizat că decizia achiziţionării unui astfel de autovehicul a fost luată întrucât, acum câţiva ani, municipalitatea s-a confruntat cu o situaţie mai deosebită, când a avut loc un incendiu şi la nivelul municipiului Braşov nu exista o autospecială cu braţ mobil care să permită intervenţii la înălţime mare.

Achiziţia, care a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 655/2015, va fi realizată prin licitaţie, iar fondurile aferente achiziţionării sunt cuprinse în bugetul local pe anul 2016. Municipalitatea a aprobat un buget de 4 milioane de lei pentru această achiziţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: