Impozite şi taxe locale mai mari de anul viitor

Impozite şi taxe locale mai mari de anul
viitor

Taxele şi impozitele locale vor fi mai mari de anul viitor

Consiliul Local a votat majorarea taxelor şi impozitelor locale începând cu 2019, aceasta fiind prima majorare după anul 2010. Decizia vine după ce Braşovul a pierdut 75 de milioane de lei, bani pe care trebuia să îi primească de la bugetul de stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierii locali au votat ieri majorarea taxelor şi impozitelor locale începând din 2019. Aceasta este prima majorare după cea din anul 2010Astfel din 2019 este prevăzută o majorare a impozitului pe clădiri cu 10%, precum şi de o creştere a impozitului pe teren şi a celor pe vehicule cu 15%. În medie braşovenii vor plăti cu 8 lei mai mult pentru o garsonieră şi că 15 până la 30 de lei mai mult pentru un apartament. Decizia de majorare a fost luată după ce Braşovul a pierdut 75 de milioane de lei care trebuiau să vină de la bugetul de stat.

„Municipiul Braşov a fost văduvit cu 750 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care contribuie la bugetul de stat cu multe mii de miliarde de lei vechi. Poate că la finalul anului trecut am luat o decizie greşită, când am stabilit să nu majorăm taxele şi impozitele locale. Guvernul actual a luat decizii proaste, iar România se îndreaptă într-o direcţie greşită din punct de vedere fiscal. Guvernul a băgat mâna în buzunarele braşovenilor şi le-a luat banii, iar eu nu mă pot amăgi acum cu ideea că ne va da înapoi ceea ce ne-a luat. Trebuie să fim realişti“, a declarat primarul George Scripcaru, citat de bzb.ro. Edilul a mai spus că în cazul în care Guvernul va da Braşovului cei 75 de milioane de lei, decizia de majorare a impozitelor va fi reanalizată.

Pentru plata integrală (indiferent de metodă, on-line sau la ghişeu), pentru întreg anul, a impozitelor pentru clădiri, terenuri sau maşină, până la 31 martie, se acordă o bonificaţie de 5%, valabilă atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: