Imagini sfâşietoare cu un urs crescut în captivitate care continuă să se învârtă ca şi cum ar fi în cuşcă, deşi e liber VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook / AMP Libearty - Bear Sanctuary
FOTO: Facebook / AMP Libearty - Bear Sanctuary

Ursoaica Ina a stat timp de 20 de ani captivă, într-o cuşcă de la Grădina Zoologică din Piatra Neamţ. În prezent, este în Sanctuarul urşilor de la Zărneşti. Deşi liberă să se plimbe prin rerzervaţia de 69 de hectare, Ina continuă să se deplaseze în cerc, ca şi cum ar fi captivă într-o cuşcă imaginară.

Ursoaica Ina a fost crescută în captivitate. Timp de două decenii, a stat într-o cuşcă subdimensionată de la Grădina Zoologică din Piatra Neamţ.  Recent, a fost salvată şi cazată în sanctuarul urşilor de la Zărneşti, o rezervaţie care se întinde pe aproape 70 de hectare. 

Deşi este liberă, ursoaica Ina are momente când se învârte în cerc, de parcă ar continua să fie prizonieră în cuşcă. 

Administratorii sanctuarului au filmat-o şi au postat înregistrarea pe Facebook, cu următoarul mesaj: 

 „Când mergeţi la o grădină zoologică care are spaţii minuscule pentru animale, să vă aduceţi aminte de mişcările Inei! Mintea ei a rămas captivă într-o cuşcă imaginară, aceeaşi care a ţinut-o prizonieră timp de 20 de ani. Aceasta este imaginea traumei care uneori nu se vindecă şi nu se uită niciodată!”

După publicarea imaginilor şocante pe Facebook, iubitorii de animale au vrut să ştie dacă acesta este comportamentul permanent al Inei. 

„Nu face aşa tot timpul. Acesta este temperamentul tipic de captivitate. Din păcate, îl prezintă toţi urşii care au fost captivi prea mulţi ani. Ina se urcă şi în copaci, socializează cu ceilalţi urşi, printre care şi Anca, sora ei, care hibernează zile întregi”, a răspuns un reprezentant al rezervaţiei pe contul pe grupul de Facebook AMP Liberty - Bear Sanctuary. 

Vă recomandăm să citiţi şi:  

Ciolaniada liberală: Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat

Un avion unic în Europa, de ultimă generaţie, a intrat în posesia României: „Sistemele de poziţionare dau precizia în zbor cu mai puţin de 2 centimetri“

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite