Hotelul unde trebuiau să se cazeze o parte din sportivii de la Festivalul Olimpic, ar putea fi închis de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Hotelul unde trebuiau să se cazeze o parte din sportivii de la Festivalul Olimpic, ar putea fi închis de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Hotelul este unul dintre cele mai luxoase din staţiune. FOTO poiana-brasov.com

Este vorba despre Hotelul Aurelius, unul dintre cele mai luxoase din staţiune. Aici urmau să se cazeze cazaţi  din sportivii care vor concura la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

UPDATE 20.24. Activitatea hotelului a fost suspendată, iar unitatea va putea funcţiona din nou imediat după ce se remediază deficienţele. În plus inspectorii au aplicat o amendă de 30.000 de lei, iar reprezentanţii hotelului trebuie să prezinte mâine actele din care să reiasă că hotelul are în realitate 5 stele.

UPDATE 19.40.Reprezentanţii hotelului au patru zile la dispoziţie pentru a remedia toate problemele descoperite de inspectorii de la Protecţia Cosumatorilor. Dacă nu se vor conforma hotelul ar putea fi închis timp de şase luni. Deocamdată nu s-a făcut public cuantumul amenzii pe care o vor primii reprezentanţii hotelului. Sancţiunea maximă este de 80.000 de lei.

UPDATE ora 18.00  Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Aliemntelor (DSVSA) Braşov au ridicat autorizaţia sanitar-veterinară a Hotelului "Aurelius" din Poiana Braşov, după ce în blocul alimentar au fost găsite 15 kilograme de produse alimentare alterate.

Potrivit şefului DSVSA Braşov, Dorin Enache, în urma controlului făcut, miercuri, la Hotelul "Aurelius" au fost găsite 15 kilograme de produse alimentare alterate, respectiv carne, produse din carne, peşte şi bânzeturi.

Astfel, reprezentanţii DSVSA Braşov au decis să ridice autorizaţia sanitar-veterinară a hotelului de cinci stele din Poiana Braşov.

"Au condiţii foarte bune, au flux tehnologic, au dotări, dar dacă managementul este execrabil, nu avem ce face. În plus, au fost organizate întâlniri cu toţi agenţii economici şi ştiau că vor fi controlaţi", a spus Enache.

UPDATE ora 16.00 Pe lângă problemele din  blocul alimentar s-au mai găsit şi alte nereguli. „S-au identificat ceva probleme de informare a turiştilor, ca de exemplu cele din meniuri, acestea trebuind să fie traduse în cel puţin două limbi în plus. Urmează ca în orele următoare să încheiem procesul verbal de control, iar dacă vor fi documente pe care nu le vom putea vedea, vom invita conducerea complexului la sediul nostru pentru mâine (miercuri - n.r.). Intenţia noastră nu este să închidem complexul, ci să se rezolve problemele identificate“, a mai spus Sorin Susanu, citat de monitorulexpres.ro.

Inspectorii OPC au găsit numeroase nereguli în blocul  alimentar în urma unui control de rutină realizat în toate locaţiile în care vor fi gazate delegaţiile europene.

„Controlul este efectuat în contextul în care vrem să ne asigurăm că în toate unităţile turistice implicate în găzduirea delegaţiilor ce vor veni la FOTE nu vor exista nici un fel de probleme. Spre surpriza noastră, la acest complex de cinci stele am descoperit lucruri foarte grave în blocul alimentar, unde au fost descoperite produse alimentare expirate de cîteva luni, dar şi produse mucegăite. Din punctul meu de vedere lucrurile sînt extrem de grave şi vom propune sancţiuni foarte dure“ ,a declarat Sorin Susanu, comisarul şef al Comisariatului regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, pentru monitorulexpres.ro

Hotelul Aurelius- Împăratul Romanilor din Poiana Braşov a fost realizat în 2006 şi dispune de 87 de camera d elux. Cazarea costă în 105 şi 235 de euro pe noaptea în funcţie de sejur şi camera sau apartamentul ales.

În septembrie anul trecut, la Hotelul Aurelius din Poiana Braşov a avut loc nunta fiicei fostului ministru Ion Ariton, la eveniment participând şi preşedintele Traian Băsescu, împreună cu soţia şi cele două fiice, precum şi preşedintele PDL Vasile Blaga, dar şi preşedintele democrat-liberalilor braşoveni, George Scripcaru.

Hotelul este şi locaţia preferată a lui Gici Becali. El a făcut revelionul în Poiana Braşovm la hotelul Aurelius. Becali a închiriat un apartament şi alte opt camere, pentru care a plătit 16.000 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: