Hore, concerte, retragere cu torţe şi artificii, pe 1 Decembrie, la Braşov. Cu această ocazie se aprind şi luminiţele Crăciunului

Hore, concerte, retragere cu torţe şi artificii, pe 1 Decembrie, la Braşov. Cu această ocazie se aprind şi luminiţele Crăciunului

Aprinderea iluminatului de sărbătoare este programată pentru ora 17.30. Foto: Arhivă

Pe 1 Decembrie, braşovenii, şi nu numai, sunt invitaţi să participe la Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri. Aceasta va începe, încă de la orele 10.00, cu o paradă militară organizată de Garnizoana Braşov care se va îndrepta de pe Bulevardul Eroilor spre Piaţa Unirii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai apoi, junii vor coborî din Piaţa Unirii spre Piaţa Sfatului unde, începând cu ora 12.00 va avea loc un spectacol folcloric, dar şi Hora Unirii. În schimb, de la ora 17.30 va fi mult-aşteptată festivitate de aprindere a luminiţelor de Crăciun şi un concert de muzică pop ai cărui artişti vor fi anunţati doar luni. De la 19.30 Garnizoana Braşov va organiza retragerea cu torţe din Piaţa Unirii şi se va îndrepta spre Piaţa Sfatului, astfel ca atunci când se va termina concertul, publicul să participe la acest eveniment.
 
Sărbătoarea se va încheia cu un foc de artificii ce va fi lansat de pe Cetăţuie, în jur de ora 19.40, în momentul în care soldaţii vor ajunge în faţa Primăriei, dar şi cu un concert dedicat Unirii ce se va desfăşura la Teatrul „Sică Alexandrescu”, organizat în colaborare cu Opera, Filarmonica, Teatrul dramatic şi Uniunea Junilor din Scheii Braşovului şi Braşovului Vechi.
 

Se deschide şi târgul de Crăciun

 
De asemenea, din dimineaţa de 1 Decembrie, se va deschide şi Târgul de Crăciun, unde vor participa 40 de comercianţi. Vor fi 23 de firme şi meşteşugari din municipiul Braşov, 7 din judeţ şi 10 din alte judeţe. S-a descis să se mai aducă o căsuţă, deoarece 2 dintre comercianţi au avut punctaj egal. În plus, va mai exista o căsuţă şi pentru cei de la Nürnberg.
 
În total au fost 46 de oferte din Braşov, 9 din judeţ şi 17 din alte judeţe. Mulţi s-au retars în momentul în care au văzut criteriile, mai exact faptul că cei din Braşov primeau maximum de puncte, cei din judeţ doar jumătate, iar cei din alte judeţe niciun punct.
 
Citeşte şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: