Haine şi poşete contrafăcute în magazinele din centrul Braşovului

Haine
şi poşete contrafăcute în magazinele din centrul Braşovului

Inspectorii au găsit nereguli pe bandă rulantă. FOTObrasovultau.ro

Produsele erau vândute sub numele unor mărci consacrate deşi nu aveau nicio legătură cu originalul. Preţul era mai mic decât al produselor originele, dar totuşi piperat pentru un fals.

Comisarii de Protecţia Consumatorilor au luat la purecat câteva magazine, iar într-o geantă care era prezentată ca fiind de firmă au găsit chiar şi un gândac.  

„Toate produsele pe care le vom indisponibiliza de la comercializare avem suspiciuni că sunt contrafăcute, respectiv o geantă, care are un logo cunoscut şi nu prezintă nici un fel de etichete, instrucţiuni, ţară de provenienţă modalitate de folosinţă este clar că este contrafăcută. Procedura este să notificăm proprietarul de marcă, importatorul oficial, care ne va notifica dacă este sau nu real. Dacă nu, toate produsele vor fi confiscate şi mai mult decât atât se vor sesiza şi celelalte organe şi se pot întocmi dosare de cercetare penală”, a declarat Sorin Susanu, comisar şef ANPC regiunea centru Braşov, citat de brasovultau.ro.
 

La un alt magazin s-au găsit alte haine de firmă, second hand.„Am găsit produse de firmă care la prima vedere sunt contrafăcute pentru că nu există documente de provenienţă. Mai mult decât atât, agentul economic de aici a considerat că ar putea să scape sau să eludeze legea spunând că sunt second-handuri”, a mai spus Sorin Susanu. Patronii riscă amenzi de până la 30.000 de lei.

Pe aceeaşi temă:

Depozit ilegal de produse naturiste la Braşov

Îngheţată expirată pe Republicii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: