Guvernul a trimis banii pentru modernizarea drumului Dacia-Viscri-Buneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a alocat judeţului Braşov 25 de milioane de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru repararea a două drumuri judeţene.

Este vorba despre DJ 104L Dacia – Viscri – Buneşti (în lungime de 15 kilometri), pentru care s-au alocat 19 milioane de lei, investiţie promisă demult, având în vedere faptul că  satul Viscri a devenit una dintre atracţiile turiştilor străini, după ce prinţul Charles s-a îndrîgostit de această comunitate încremenită în timp.

De asemenea, Consiliul Judeţean Braşov are în vedere şi modernizarea DJ 112C Satu Nou – Dumbrăviţa – Vlădeni (11,6 km), în acest caz valoarea finanţării fiind de aproximativ 6 milioane lei, care poate consitutui o variantă coclitoare la DN1, mai ales când când au loc accidente iar circualţai este blocată.

„Vrem să lansăm licitaţia pe SEAP cât mai repede pentru a ne apuca cât mai repede de treabă. Tot în acest pachet de licitaţii va fi şi drumul dintre Homorod – Jimbor şi limita cu judeţul Harghita. Pentru a putea lansa însă licitaţia, aveam nevoie însă de suma necesară pentru aceste investiţii, astfel că am luat 27 de milioane de lei din excedentul bugetar şi vom împărţi lucrările pe anii 2017, 2018 şi 2019. Valoarea totală a investiţiilor de pe cele trei drumuri este de 100 de milioane de lei şi sperăm că vom face o economie de cel puţin 20% în urma licitaţiei şi suntem convinşi că vom obţine finanţare de la Guvern şi pentru cel de-al treilea drum, pe care îl vom începe exclusiv cu bani de la bugetul judeţului”, a declarat Adrian Gabor, vicepreşedintele CJ Braşov.

Drumul, marea supărare a oamenilor din Viscri

Drumul de acces este şi marea supărare a sătenilor care au muncit ani la rând pentru ca Viscri să arate impecabil. Din păcate oamenii nu pot repara şi drumul care aparţine de Consiliul Judeţean. La Viscri ajung anual 30.000 de turişti, majoritatea străini. Există şi o legendă care spune că, la primele sale vizite la Viscri, Prinţul Charles a fost dus pe alt drum, puţin mai bun, tocmai pentru că autorităţile nu au vrut să se facă de ruşine. „În fiecare lună, trimitem adrese la Consiliul Judeţean  Braşov, prin care cerem să ne repare drumul. Ne este nouă ruşine de turişti. Autocarele ajung greu. Mai sunt şi oameni care spun că să facă prinţul Charles drumul. Nu este treaba Alteţei Sale, ci a Consiliului Judeţean Braşov“, a spus Caroline Fernolend, director executiv şi vicepreşedintă a Fundaţiei Mihai Eminescu Trust, într-un interviu acordat Adevărul.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite