Guvernul a tăiat banii de salarii ai profesorilor braşoveni

Guvernul a tăiat
banii de salarii ai profesorilor braşoveni

Profesorii riscă să lucreze gratis, dacă Guvernul nu ia rapid măsuri. FOTOArhivă.

Primăria Braşov a contestat proiectul de ordonanţă de urgenţă privind rectificarea bugetului de stat, la capitolul referitor la salariile şi indemnizaţiile profesorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Braşov este nevoie de 8 milioane de lei pentru salarii, dar au fost allocate doar 5,7 milioane de lei. În plus Guvernul nu a dat niciun ban pentru plata salariilor pe care profesorii le-au câştigat în instanţă, respective alte 147.000 de lei. Edilii spun că au comunicat autorităţilor de la Bucureşti exact care este suma necesară însă nu s-a întâmplat nimic. Drept urmare au făcut o contestaţie oficială.

„Dacă vă uitaţi pe site-urile Ministerului de Finanţe şi al Ministerului Muncii, sunt postate sumele pe care le alocă Guvernul, după rectificarea bugetară actuală, pentru plata salariilor cadrelor didactice. Conform celor două site-uri, pentru întreg judeţul Braşov este alocată suma de 5,7 milioane de lei, dar numai pentru municipiul Braşov este necesară suma de 8 milioane de lei. Nu ştiu ce o să se întâmple. Cert este că, dacă nu se revine la o situaţie normală ca şi necesar de plafon, profesorii nu-şi vor putea lua salariile în următoarea perioadă. Nu este obligaţia municipiului Braşov, ca şi structură de buget, să le plătească din venituri proprii. Plata salariilor cadrelor didactice se face din cotele defalcate de TVA colectate pe raza judeţului Braşov“, a spus primarul George Scripcaru.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: